|
Hvordan drinken blir tatt i mot avhenger av
hvordan den smaker, lukter, hvor sterk den er, konsistens,
og hvordan den ser ut. Smak har selvfølgelig størst
betydning. Bruk alltid gode ingredienser, men ikke
vellagrede whisky og konjakk til drinker. Det er viktig
å følge oppskriften eksakt.
Hva det lukter av drinken er også viktig og nær knyttet
til smaken.
Konsistens for spritdrikke er som vann. Setter man til
likør eller sukker så blir den tykkere og seigere. Det
samme skjer med eggehvite. Mange synes ikke noe særlig
å drikke rå eggehvite. Hvis det ingår i en drink, gjør
du kanskje lurt om du ikke sier i fra.
Drinkens styrke er også viktig. De fleste drinker smaker
best rundt 20%. En drink har også den "hyggeligste"
virkningen ved denne styrken. Mange skal lage en riktig
"bombe" og blander en drink med høy
alkoholstyrke. Effekten av det blir som regel bare bedøvende.
Vil du ha en drink med rask effekt til å bryte isen når
ukjente mennesker møtes, skal du by på en keisergrogg.
Keisergrogg består av 1/4 konjakk og 3/4 Champagne og er
en av de raskest virkende drinker. Kullsyren i drinken åpner
veien for en rask alkoholopptak. Raskt virkende drinker
inneholder alltid kullsyre.
Når du blander drinker må du ha godt med is. En
kald drink er som regel best kald. Bruk 4-6 isbiter i
hver drink. Isen avkjøler ingrediensene og gjør at
drinken nesten ikke lukter noen ting. Når du senere
drikker, fordeles drinken over tungen og gommen. Gjennom
varmen frigjøres smaksemnene slik at det dels smaker og
dels går opp gjennom nesen til en luktopplevelse. En
romtemperert drink kommer etter hvert til å lukte godt i
hele rommet, men smaken forverres. Server derfor aldri
kalde drinker av et varmt glass. Kjøl ned glasset med is
hvis det er nødvendig. Hvis drinken inneholder is, skal
isen alltid i først.
Bruk alltid målebeger. Når det gjelder brennevin,
er en enkel drink 2 cl. og en dobbel er 4 cl. Ved
sterkvin er en enkel 4 cl. og en dobbel 8 cl.
Mange drinker skal ha garnityr. Bruk alltid friske råvarer.
Bruk alltid klype til garnityr.
Drinker som kun inneholder brennevin/sterkvin skal alltid
røres på is. Drinker som inneholder fløte skal alltid
shakes
|
|