Siden jeg har fått så mange henvendelser angående punch, har valgt å legge ut det lille jeg har. Hvis du sitter på en oppskrift som er kjempegod vil jeg gjerne at du deler den med andre. Send en mail til meg så skal jeg legge den ut på denne siden.
Baccio Punch
1 flaske gin
1 flaske champagne
1 flaske grapefruktjuice
1/2 flaske Anisette-likør
sodavatten etter smak
Bland først alle ingrediensene utenom champagnen i en bolle med isbiter. Legg i frukt og tilsett til slutt iskald champagne.
En oppfriskende punch som bør rekke til mange.
Brown Punch
For 6-8 personer:
350 g sukker
1 flaske hvitvin
1/2 liter rom
3/4 liter varmt vann
Juice av 2 sitroner
skal av 2 sitroner
Sukker og sitronskal blandes. Tilsett siden vin og rom, deretter varmt vann og sitronjuice. Kan drikkes varm eller avkjøles og serveres med isbiter.
Champagne Punch
1 flaske champagne
1 dl Cointreau
1dl Brandy
Farris etter smak
Ingrediensene blandes i en bolle og serveres med isbiter.
Fruktcocktail
1 flaske vodka e.l.
1 flaske appelsinsaft (ublandet!)
1 1/2 - 2 liter Farris (etter smak)
1 stor boks med ananas (hakkes i biter)
boks med mandariner/fruktcocktail
Server med fruktkjøtt
Independence Day Punch
1 flaske avkjølt champagne
1 flaske Cognac
3 flasker tørr rødvin
1/2 liter sterk te
ferskpresset juice fra 2 dusin sitroner
1/2 kg farin
sitron skiver
Løs opp sukkeret i en stor punsj bolle sammen med sitron juicen. Tilsett te og store isbiter. Deretter vin og Cognac. La det hele avkjøle. Champagnen tilsettes like før servering. Bruk vinglass dekorert med sitron skiver.
Hvis du skal ha noe som virker fort og bra for å løse opp stemningen, anbefaler jeg:
Kongepjolter
1 del Cognac
1 del champagne
Server gjerne med en isbit eller to. Dette er den drinker som virker fortest p.g.a. kullsyren i champagnen.
Highland Punch
For åtte personer beregnes:
350 g sukker
Juice av en sitron
1 liter vann
1/2 flaske Scotch whisky
1/2 flaske rom
1/8 liter eau-de-vie
1/8 liter portvin
Sukker, juice og vann varmes opp til kokepunktet, de øvrige tilsettes i tur og orden.
Serveres varmt.
Pans sommereliksir
2 deler Lakka multelikør
0.5 deler Vikingfjord vodka
4 deler Mozel
En liten slump med champagne rett før servering.
Drinken garneres med hele multer.
PUERTO RICO PUNCH
200 g sukker
1 flaske rom fra Puerto Rico
1/2 flaske eau-de-vie
5 cl akevitt
5 cl Benedictine
sitronspiral
1,5 liter vann
Alle ingrediensene varmes opp til kokepunktet. Siles i oppvarmede glass og serveres med grapefruktskiver.
PUNCH ORANGE
For 4-6 personer:
0,5 liter sterkt te
0,5 liter rom
0,25 liter appelsinjuice
12,5 cl Curacao Orange
4-6 appelsinskiver
Te, rom, appelsinjuice og Curacao varmes opp til kokepunket.
Serveres i oppvarmede glass med en appelsinskive.
Red Wine Punch
2 deler rødvin
1 del soda
3 ss sukker pr liter
Appelsin og/eller sitronskiver
Miks vin og sukker og rår godt. Hell i soda og appelsin og/eller sitronskiver og server straks med masse is.
Red Wine Tea Punch
For fire personer:
1/2 liter rødvin
70 g sukker
1 liter varm sterk te
25 cl lys rom
Varm opp sukker og rødvin til kokepunktet. Når sukkeret har låst seg opp, tilsettes varm te, rom og en sitronspiral. Varmes opp og serveres med en sitrompeel i glasset.
ULVEHYL
Innsendt av Vivian
Syns jeg måtte bidra med en megabra "bowle" - kan brukes som velkomstdrink eller som en god "voerspiel - drikk" delt på fire....Faller i smak hos jentene.....
1 flaske Grand Charme (Asti - kan brukes...litt såtere)
1 flaske Red Port.
Begge flaskene helles samtidig i en passende "punche-bolle" fyllt med isbiter.
Uten Navn
Innsendt av Jonny
2dl vodka
2dl appelsinjuice
1dl lime
1/2dl aprikos ekstrakt/likør mix.
Bland alt sammen og rett får servering ha en isbit i hvert glass. Den skal våre avkjølt. Det er og vanlig å pynte med litt appelsin eller drue.
Wine Punch
1 flaske rødvin
2 skivede sitroner
3 skivede appelsiner
2,5 dl appelsinjuice
2,5 dl ananasjuice
Bland alle ingrediensene i en bolle med is.
Xalapa Ppunch
For 6-8 personer:
skall av 2 sitroner
2 liter varm sterk te
200-250 g sukker
3/4 liter Calvados
3/4 liter kubansk rom
3/4 liter rødvin
1 sitron i skiver
1 mindre isblokk (ca 1/2 L)
La te og sitronskall trekke i 10-15 minutter. Blandingen siles og tilsettes sukker. Når blandingen er avkjølt tilsettes Calvados, rom, rødvin og sitronskiver. Legg i isblokken og server.