Fallen Angel
3/4 Gin
1/4 sitronsaft
2 dasher Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter
Shake og sil i et cocktailglass.
Fancy Free
1 1/2 del Bells whisky
2 dasher Maraschino
1 dash appelsin bitter
1 dash Angostura bitter
sitron saft eller sour mix
melis
Fukte kanten av glasset i sitron saft og dypp i melis. Shake drinken med isbiter og sil over i glasset.
Fanny Hill
1 cl Cognac
1 cl hvit Curaçao
1 cl Campari Bitter
Champagne
Rør Cognac, curaçao og Campari med isbiter i et champagneglass og fyll opp med champagne.
Ferrari
Innsendt av Mathias
2 deler vodka
1 del Tia Maria
1 del Cointreau
Bygges i et Old-fashioned glass. (skal være lagvis). Tenn så på drinken og la brenne noen sekunder. Drikkes med sugerør mens den brenner.
Festrus
2 cl vodka
2 cl Grand Mariner
2 cl Cinzano Bitter
Rist med is. Sil drinken i avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.
Finlandia Coffee
1 del Finlandia Vodka
1 del multe likør
4-5 deler sterk kaffe
Pisket fløte
Bland vodka og multe likør i et kaffekrus. Rør inn kaffen, toppes med pisket fløte.
Fino Martini
2 deler Gordons Gin
1 dash tørr sherry
Tilbered og server som Dry Martini.
First Love
1 del Midori
1 del Cadbury Cream Likør
1/2del banan likør
3 del ananas juice
2 deler fløte
is
Bruk en cocktailmikser, hell i alle ingrediensene. Rystes og helles over i et longdrinkglass.
The Fix
2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter
Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.
Fizzy Rush
Shots
dash med hvite Crème de Menthe
1/3 del apricot brandy
1 del Champagne
I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Fjellbekk
2 cl vodka
2 cl Akevitt
2 cl lime juice cordial
7-Up (eller sprite)
Build i et longdrinkglass. Toppes med sprite. Garner med sitronskive og cocktailbær.
Fjellbekk med Jäger noen kaller denne drinken for Fossefall
Innsendt av Kim
2 cl vodka
2 cl Jägermaister
2 cl lime juice cordial
7-Up (eller sprite)
Build i et longdrinkglass. Toppes med sprite. Garner med sitronskive og cocktailbær.
Flaming Lamborghini 1
1/2del Cointreau
1/2 del vodka
1/2 del grønn Chartreuse
1/2 del Kahlúa
1/2 del blå curaçao
1/2 del Sambuca
1/2 del fløte
is
Ryst ingrediensene i en cocktailmikser, helles i et cocktailglass. Flamber drinken, drikkes fort gjennom et sugerør.
Flaming Lamborghini 2
Shots
1/3 del Kahlúa
1/3 del Galliano
1/3 del Green Chartreuse
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista, flamber og drikk.
Flaming Lover
Shots
1/2 del Sambuca
1/2 del Cointreau
Hell Cointreau i et shotglass og flamber. Begynn drikkingen gjennom et sugerør, samtidig som man heller Sambuca over den flammende Cointreau'en. Vær klar i hodet når du prøver første gang!
Fleksnes
1/3 vodka
1/3 Peter Heering
1/3 limejuice cordial
Sprite
Build i et longdrinkglass, topp med Sprite. Garner med cocktailbær og appelsin.
Florida
1 1/4 del appelsin juice
1/2 del Gordons gin
1 cl Kirschwasser
1 cl Triple Sec
1 dash sitron saft eller sour mix
Shake grundig med isbiter og server "on the rocks" i et collinsglass.
Florida Skies
1 del hvit rom
1/2 del ananas juice
1/4 del lime juice
soda vann
is
1 limeskive
Ha knust is i et longdrinkglass. Hell rom, lime og ananasjuice i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Toppes med sodavann. Dekorer med en limeskive.
Fluffy Duck
2 cl gin
2 cl Advokaat
1 cl Cointreau
1 cl appelsinjuice
4 cl soda
Ha rikelig med is i et stort whiskyglass. Hell i alle ingrediensene bortsett fra soda og rør om. Fyll på med soda og pynt med appelsinskive på kanten. Server med sugerør.
Flying Dutchman
3 deler iskald genever gin
1 cl hollandsk Curaçao
1 dash appelsin bitter
Hell Curaçao over i et nedkjølt cocktailglass og snurr pø glasset. Tøm glasset. Hell genever opp i glasset med bitter pø toppen. Drikk.
Flying High
3/9 Finlandia vodka
2/9 Bols Crème de Banane
3/9 Rose's limejuice
1/9 grenadine
Farris
Build i et longdrinkglass og topp med Farris. Garner med blå druer og en grapefruktskive.
Flying Scotsman
1 1/2 del Johnnie Walker whisky
1 1/2 del søt vermouth
1 dash sukker sirup
1 dash Angostura bitter
Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.
Fossefall
2 cl Apfelkorn
1 cl Bols Blue Curacao
1 cl Hvit Rom
Fyll opp med Sitronbrus
Alt blandes direkte i et highballglass med isbiter. Garner med en halv sitronskive på kanten av glasset.
Fourh Degree
1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
To dasher Pastis
Stir - cocktailglass.
Fraises Fizz
1 1/2 del Gordons Gin
1 del jordbær likør
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 del dash sukker sirup
1 tvist sitron skall
1 jordbær
Shake grundig med knust is og sil over i et highballglass uten is. Rør godt. Dekorer med sitron skall og jordbær.
French 75
2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne
Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.
French Connection
1/2 Amaretto di Saronno
1/2 brandy
Build i et old fashionedglass.
French Green Dragon
1 1/2 del Cognac
1 1/2 del grønn Chartreuse
Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.
French Sherbet
1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is
Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.
Fresco
3 sukkerbiter
3 cl sitronjuice
Champagne
Legg sukkerbitene i et champagneglass. Hell sitronjuice over og fyll opp med champagne. Legg i en bit sitronskall.
Frosty Dawn
4 cl lys rom
2 cl Maraschino
1 cl sukkerlake
4 cl appelsinjuice
Rist drinken kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Frozen Berkeley
1 1/2 del lys rom
1/2 del California brandy
1 dash pasjonsfrukt juice
Miks i en blender med 3 deler knust is på lav hastighet i maksimum 15 sekunder. Sil over i et cocktail eller champagneglass uten isbiter.
Frozen Daiquiri I
1/10 sukkerlake
3/10 sitronsaft
6/10 hvit lys rom
Blend og server i en goblet med sugerør.
Frozen Daiquiri II
4 cl lys rom
3 cl Maraschino
4 cl presset lime
3 stenk sukkerlake
Rist med mye is. La isen følge med drinken i en stor drinkepokal. Garner med en limeskive på kanten av glasset og server med et tykt sugerør.
Frozen Margarita
3 deler tequila
1 del Cointreau
2-3 deler friskpresset lime juice
1 skje knust is
grovkornet salt
1 lime skive
Bland tequila, Cointreau, lime juice og is i en blender (sirup hvis ønsket). Fukte kanten på et bredt cocktailglass med lime. Dypp kanten på det fuktede cocktailglasset i det grovkornede saltet, ha i den ferdigblandede drinken og pynt med lime skiven.
For den klassiske Margarita. Shake alle ingrediensene, unntatt knust is og salt, godt med knust is og sil over i et saltkantet glass.
Frozen Matador
4 cl tequila
5 cl ananasjuice
1 cl limejuice
Rist med is og hell drinken sammen med isen over i et old fashionedglass. Garner med ananasbiter på pinne.
Frozen Steppes
2 1/2 del Finlandia Vodka
1 kule vanilje is
1 1/2 del Crème de Cacao
Miks ingrediensene i en foodprocessor. Hell drinken i et old fashionedglass.
Frozen Strawberry Margarita
1 1/2 del tequila
1 del Triple Sec (appelsin likør)
50 g jordbær
1/2 del sitronjuice
is
Knus ingrediensene til en jevn puré. Helles i et whiskyglass, som er blitt dyppet i eggehvite og salt. For en ekstra forfriskende smak, bruk et par mynteblader, enten iblandet fra starten eller som pynt.
Fun-Ski
1/5 gin
1/5 Cointreau
2/5 Coconut Cream
1/5 kremfløte
Garner med appelsin, et kirsebær og ananasblader. Blend - goblet.
Fy Fanen
Innsendt av Henning
1 shot glass med vodka
+ masse tabasko