Fallen Angel

3/4 Gin
1/4 sitronsaft
2 dasher Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter

Shake og sil i et cocktailglass.


Fancy Free

1 1/2 del Bells whisky
2 dasher Maraschino
1 dash appelsin bitter
1 dash Angostura bitter
sitron saft eller sour mix
melis

Fukte kanten av glasset i sitron saft og dypp i melis. Shake drinken med isbiter og sil over i glasset.


Fanny Hill

1 cl Cognac
1 cl hvit Curaçao
1 cl Campari Bitter
Champagne

Rør Cognac, curaçao og Campari med isbiter i et champagneglass og fyll opp med champagne.


Ferrari
Innsendt av Mathias

2 deler vodka
1 del Tia Maria
1 del Cointreau

Bygges i et Old-fashioned glass. (skal være lagvis). Tenn så på drinken og la brenne noen sekunder. Drikkes med sugerør mens den brenner.



Festrus

2 cl vodka
2 cl Grand Mariner
2 cl Cinzano Bitter

Rist med is. Sil drinken i avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.


Finlandia Coffee

1 del Finlandia Vodka
1 del multe likør
4-5 deler sterk kaffe
Pisket fløte

Bland vodka og multe likør i et kaffekrus. Rør inn kaffen, toppes med pisket fløte.


Fino Martini

2 deler Gordons Gin
1 dash tørr sherry

Tilbered og server som Dry Martini.


First Love

1 del Midori
1 del Cadbury Cream Likør
1/2del banan likør
3 del ananas juice 
2 deler fløte 
is

Bruk en cocktailmikser, hell i alle ingrediensene. Rystes og helles over i et longdrinkglass.


The Fix

2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter

Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.


Fizzy Rush

Shots
dash med hvite Crème de Menthe 
1/3 del apricot brandy 
1 del Champagne

I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.


Fjellbekk

2 cl vodka 
2 cl Akevitt 
2 cl lime juice cordial
7-Up (eller sprite)

Build i et longdrinkglass. Toppes med sprite. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Fjellbekk med Jäger noen kaller denne drinken for Fossefall
Innsendt av Kim

2 cl vodka
2 cl Jägermaister
2 cl lime juice cordial
7-Up (eller sprite)

Build i et longdrinkglass. Toppes med sprite. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Flaming Lamborghini 1

1/2del Cointreau 
1/2 del vodka 
1/2 del grønn Chartreuse 
1/2 del Kahlúa 
1/2 del blå curaçao 
1/2 del Sambuca 
1/2 del fløte 
is

Ryst ingrediensene i en cocktailmikser, helles i et cocktailglass. Flamber drinken, drikkes fort gjennom et sugerør.


Flaming Lamborghini 2
Shots

1/3 del Kahlúa 
1/3 del Galliano 
1/3 del Green Chartreuse

I et shotglass, legg ingrediensene etter lista, flamber og drikk.


Flaming Lover
Shots

1/2 del Sambuca 
1/2 del Cointreau

Hell Cointreau i et shotglass og flamber. Begynn drikkingen gjennom et sugerør, samtidig som man heller Sambuca over den flammende Cointreau'en. Vær klar i hodet når du prøver første gang!


Fleksnes

1/3 vodka
1/3 Peter Heering
1/3 limejuice cordial
Sprite

Build i et longdrinkglass, topp med Sprite. Garner med cocktailbær og appelsin.


Florida

1 1/4 del appelsin juice
1/2 del Gordons gin
1 cl Kirschwasser
1 cl Triple Sec
1 dash sitron saft eller sour mix

Shake grundig med isbiter og server "on the rocks" i et collinsglass.


Florida Skies

1 del hvit rom 
1/2 del ananas juice 
1/4 del lime juice 
soda vann 
is 
1 limeskive

Ha knust is i et longdrinkglass. Hell rom, lime og ananasjuice i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Toppes med sodavann. Dekorer med en limeskive.


Fluffy Duck

2 cl gin
2 cl Advokaat 
1 cl Cointreau
1 cl appelsinjuice
4 cl soda

Ha rikelig med is i et stort whiskyglass. Hell i alle ingrediensene bortsett fra soda og rør om. Fyll på med soda og pynt med appelsinskive på kanten. Server med sugerør.


Flying Dutchman

3 deler iskald genever gin
1 cl hollandsk Curaçao
1 dash appelsin bitter

Hell Curaçao over i et nedkjølt cocktailglass og snurr pø glasset. Tøm glasset. Hell genever opp i glasset med bitter pø toppen. Drikk.


Flying High

3/9 Finlandia vodka
2/9 Bols Crème de Banane
3/9 Rose's limejuice
1/9 grenadine
Farris

Build i et longdrinkglass og topp med Farris. Garner med blå druer og en grapefruktskive.


Flying Scotsman

1 1/2 del Johnnie Walker whisky
1 1/2 del søt vermouth
1 dash sukker sirup
1 dash Angostura bitter

Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.


Fossefall

2 cl Apfelkorn
1 cl Bols Blue Curacao
1 cl Hvit Rom
Fyll opp med Sitronbrus

Alt blandes direkte i et highballglass med isbiter. Garner med en halv sitronskive på kanten av glasset.


Fourh Degree

1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
To dasher Pastis

Stir - cocktailglass.


Fraises Fizz

1 1/2 del Gordons Gin
1 del jordbær likør
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 del dash sukker sirup
1 tvist sitron skall
1 jordbær

Shake grundig med knust is og sil over i et highballglass uten is. Rør godt. Dekorer med sitron skall og jordbær.


French 75

2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne

Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.


French Connection

1/2 Amaretto di Saronno
1/2 brandy

Build i et old fashionedglass.


French Green Dragon

1 1/2 del Cognac
1 1/2 del grønn Chartreuse

Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.


French Sherbet

1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is

Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.


Fresco

3 sukkerbiter
3 cl sitronjuice
Champagne

Legg sukkerbitene i et champagneglass. Hell sitronjuice over og fyll opp med champagne. Legg i en bit sitronskall.


Frosty Dawn

4 cl lys rom
2 cl Maraschino
1 cl sukkerlake
4 cl appelsinjuice

Rist drinken kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Frozen Berkeley

1 1/2 del lys rom
1/2 del California brandy
1 dash pasjonsfrukt juice

Miks i en blender med 3 deler knust is på lav hastighet i maksimum 15 sekunder. Sil over i et cocktail eller champagneglass uten isbiter.


Frozen Daiquiri I

1/10 sukkerlake
3/10 sitronsaft
6/10 hvit lys rom

Blend og server i en goblet med sugerør.


Frozen Daiquiri II

4 cl lys rom
3 cl Maraschino
4 cl presset lime
3 stenk sukkerlake

Rist med mye is. La isen følge med drinken i en stor drinkepokal. Garner med en limeskive på kanten av glasset og server med et tykt sugerør.


Frozen Margarita

3 deler tequila
1 del Cointreau
2-3 deler friskpresset lime juice
1 skje knust is
grovkornet salt
1 lime skive

Bland tequila, Cointreau, lime juice og is i en blender (sirup hvis ønsket). Fukte kanten på et bredt cocktailglass med lime. Dypp kanten på det fuktede cocktailglasset i det grovkornede saltet, ha i den ferdigblandede drinken og pynt med lime skiven.

For den klassiske Margarita. Shake alle ingrediensene, unntatt knust is og salt, godt med knust is og sil over i et saltkantet glass.


Frozen Matador

4 cl tequila
5 cl ananasjuice
1 cl limejuice

Rist med is og hell drinken sammen med isen over i et old fashionedglass. Garner med ananasbiter på pinne.


Frozen Steppes

2 1/2 del Finlandia Vodka
1 kule vanilje is
1 1/2 del Crème de Cacao

Miks ingrediensene i en foodprocessor. Hell drinken i et old fashionedglass.


Frozen Strawberry Margarita

1 1/2 del tequila
1 del Triple Sec (appelsin likør)
50 g jordbær
1/2 del sitronjuice
is

Knus ingrediensene til en jevn puré. Helles i et whiskyglass, som er blitt dyppet i eggehvite og salt. For en ekstra forfriskende smak, bruk et par mynteblader, enten iblandet fra starten eller som pynt.


Fun-Ski

1/5 gin
1/5 Cointreau
2/5 Coconut Cream
1/5 kremfløte

Garner med appelsin, et kirsebær og ananasblader. Blend - goblet.


Fy Fanen
Innsendt av Henning

1 shot glass med vodka
+ masse tabasko


Tilbake