Cactus Bite
2 deler tequila
2 deler triple sec
2 deler Drambuie
2 deler sitron juice
en dash med Angostura Bitter
1/2 ts melis
Bland ingrediensene, helles i et longdrinkglass.
Caipiroska
1 del Finlandia Vodka
3-4 skiver av lime
3-4 ts brunt sukker
knust is
Press skivene med lime i et glass. Ha i sukker og vodka, fyll glasset med knust is. Garner med en skive lime.
California
2 cl kanadisk whisky
2 cl Drambuie
2 cl tørr vermut
2 cl D.O.M. Bènèdictine
Rør godt med mye is. Sil drinken opp i cocktailglass. Legg gjerne i en bit appelsinskall.
Calypso
2 cl lys rom
2 cl Strega
3 cl tørr vermut
Rør med is og sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Calypso Shoots
1/2 del Baileys Irish Cream
1/3 del Malibu
2/3 del rom
I ett shot glass, legg ingrediensene etter lista.
Cameron diaz
2cl gin
1cl Absolut kurant
1cl Pissang Ambon
Toppes med bitter lemon, bygges i highballglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.
Campari Russian I
6 cl Campari
tonic
Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over Campari og fyll opp med tonic. Garner med en sitronskive.
Campari Russian II
8 cl Campari
Russchian
Legg noen isbiter i et longdrinkglass. Hell over Campari og fyll opp med Russchian. Garner med en sitronskive på kanten av glasset.
Cape Codder
2 deler vodka
Ferskpresset juice fra en 1/2 lime
4 deler bjørnebær juice
Shake med is og server "on the rocks" i et collinsglass.
Carabinieri
1 del tequila
3/4 del Galliano
1/2 del Cointreau
1 dash Rose's Lime Juice
3 deler appelsin juice
1 eggeplomme
2 lime skive
1 grønt og rød cocktailbær
Shake godt og sil over i et collinsglass med knust is. Pynt med lime skiven og cocktailbærene.
Carambole
1 sukkerbit
2 stenk Angostura Bitter
12 cl champagne
Legg sukkerbiten i et cocktailglass og stenk noen dråper Angostura Bitter i glasset. Hell i champagne og legg skiver av carambolefukt i drinken.
Cardicas
4/8 Ruhm Bacardi
2/8 Cointreau
2/8 White Port
Shake og siles i et cocktailglass.
Caribbean Champagne
4 deler champagne
1/2 del lys rom
1/2 del banan likør
1 til 2 dasher appelsin bitter
1 banan skive
Rør med knust is i et skålformet champagneglass. Dekorer med banan skiven.
Caribe
4 cl lys rom
2 cl ananasjuice
2 cl sitronjuice
Rist drinken godt med is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.
Catscream
Nr. 3 ICC 1998
1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlúa
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos
Carin
4/8 Gordon's Gin
2/8 Dubonnet
2/8 Mandarinetto
Napolèon
Stir - cocktailglass. Garner med en sitronpeel.
Casablanca
4 cl hvit rom
6 cl ananas juice
3 cl kokosnøttmelk
3 stenk grenadine
is
Rør drinken med mye is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.
Chablis Cup
1 flaske Chablis
4 deler Grand Marnier
4 deler kirsch
2 til 3 ferskener
1 appelsin
cocktail bær
3 spiseskjeer farin
mint blader
Skrell og skjær opp ferskenene. Skjær appelsinen i skiver og plasser disse i en liten punsj bolle sammen med cocktail bærene. Tilsett Chablis og farin. Rør godt og avkjøl i ca 30 minutter. Serveres i vinglass pyntet med mint blader.
Champagnecoctail
En liten sukkerbit
2 dasher Angostura Bitter
2 cl Cognac
Fyll opp med iskald champagne.
Build i champagneglass. Garner med en halv appelsinskive og et kirsebær.
Champagne Manhattan
3 cl kanadisk whisky
1 1/2 cl søt vermut
1 stenk Angostura Bitter
Rør whisky, vermut og bitter med is. Sil drinken opp i et champagneglass og fyll opp med champagne.
Champagne pick-me-up
1/10 grenadine
4/10 appelsinjuice
5/10 Cognac
Champagne
Shake og sil i et champagneglass. Fyll med avkjølt champagne.
Champion
3/10 Vermouth Cinzano Dry
3/10 White Label skotsk whisky
2/10 Bènèdictine
2/10 hvit Curaçao Bols
Shake og sil i et cocktailglass.
Champs Elysèes
3/5 brandy
1/5 gul Chartreuse
1/5 sitronsaft
En dash Angostura Bitter.
Shake og sil i cocktailglass.
Chartreuse Champagne
2 cl Cognac
2 cl grønn Chartreuse
Champagne
Hell Cognac og Chartreuse i et champagneglass med is og fyll opp med champagne.
Chastity Belt Shooter
2/3 del Tia Maria
1/3 del Frangelico
1/3 del Baileys Irish Cream
1 ss pisket krem
I ett shot glass, legg ingrediensene etter lista.
Cherrie
2/5 Sève Fournier
2/5 Seagrams
1/5 Martini Bianco
2 dasher Campari
Stir - cocktailglass.
Cherry Ripe
1 del white crème de cacao
1 del Malibu
1 del cherry advokaat
3 deler melk
1/2 del kremfløte
Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass.
Chicano
1 del tequila
1 del Opal Nera
1 1/2 del sitron juice
1/2 del sirup
is
Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Dekorer med en sitronskive.
Chi-Chi
1 1/2 del vodka
1/2 del Cointreau
2 deler søt ananas juice
1 del kokosnøttmelk
dash med sitron juice
is
kirsebær
Bruk en cocktailmikser, hell i vodka, Cointreau, kokosnøtt melk, sitron juice, ananas juice og is. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Dekorer med kirsebær.
Chinese lady
4 cl gin
2 cl gul Chartreuse (eller annen urtelikør)
2 cl grapefruktjuice
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
Ching Ching
2 cl lyst rom
2 cl Crème de Menthe
2 cl appelsinjuice
1 ts sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter
Rist drinken kraftig med is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.
Chiquita
4 cl vodka
1 cl Crème de Bananes
Noen skjeer moset banan
1 cl sitronsaft
1 ts sukkerlake
Rist meget kraftig med mye is. Sil. Server gjerne i champagneglass. Garner med appelsinskive og sugerør.
Chocolate Cocktail
1 dash smeltet mørk sjokolade
1 eggeplomme
1/2 del gul Chartreuse
1 1/2 del portvin
Shake grundig og sil over i et cocktail- eller vin glass.
Chocolate Nougat Shooter
1/3 del Frangelico
1/3 del DOM Bénédictine
1/3 del Baileys Irish Cream
I et shot glass, legg ingrediensene etter lista.
Cinzano Orancio Royal
2 cl Cinzano Orancio
Freixenet Cordon Negro Brut
Hell Cinzano i et champagneglass, fyll opp med Freixenet og pynt med en appelsinskive eller en twist appelsinskall.
City Slicker
4 cl Cognac
2 cl Cointreau
1 dråpe Pernod
Rist med i og sil i cocktailglass.
Claret Cobbler
15 cl rødvin
2 ts melis
Legg knust is i et stort rødvinsglass. Hell over ingrediensene og rør om. Dekorer med frukt etter smak.
Claret Fizz
4 cl rødvin
4 cl sitronsaft
Soda
Rist vin og sitronsaft sammen med is. Legg isbiter i et pjolterglass. Sil drinken opp i glasset og fyll opp med soda. Garner med appelsinskive og server med sugerør.
Claret Punch
10 cl rødvin
2 dasher Cointreau
4 cl sitronsaft
1 ts melis
Legg finknust is i et stort vinglass. Hell over ingrediensene og rør om. Garner med frukt etter smak og behag.
Classic
4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft
Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.
The Claridge
1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermut
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy
Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.
Clover Club
3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
Litt eggehvite
Shake og sil i cocktailglass.
Clover Club (Royal)
3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme
Shake og sil i dobbelt cocktailglass.
Coconut Diaquiri
2 cl lyst rom
4 cl Cocolada
3 stenk eggehvite
4 cl presset lime
Rist ingrediensene kraftig med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass.
Coconut Shell
3 deler brun rom
1 1/2 del Crème de Menthe
2 store kokosnøtter
Tøm kokosnøttene, ta vare på melken. Skrap ut kjøttet og putt det i blenderen sammen med de andre ingrediensene og kokosnøtt melken. Miks i høy hastighet med 2 til 3 deler knust is. Server i kokosnøtt skallet.
Coconut Tequila
1 1/2 del tequila
2 dasher sitron saft eller sour mix
2 dasher kokosnøtt melk
1 dash maraschino
Mikses i blender, ca 15 sek. på lav fart, sammen med knust is. Sil over i et cocktailglass.
Commodore
4 cl kanadisk whisky
2 cl presset lime
1 stenk orange bitter
Rist drinken kraftig. Sil over i godt avkjølt cocktailglass
Conca d'Oro
5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino
Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.
Concorde
3/10 Cossack vodka
3/10 Bols Crème de Banane
2/10 frisk appelsinjuice
2/10 kremfløte
Shake og sil i cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Cooch Behar
1 1/2 del pepper vodka
3 deler tomat juice
Shake grundig og server "on the rocks" i et old fashionedglass.
Cool Banana
3/10 Crème de Banane
3/10 hvit Curaçao
1/10 grenadine
3/10 kremfløte
Litt eggehvite
Shake og sil i cocktailglass.
Copacabana
2 cl Cognac
2 cl Cointreau
3 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)
Rist med is. Server i cocktailglass. Garner med appelsinskive.
Copperino
1/3 Galliano
1/3 Kahlúa
1/3 kremfløte
Shake og sil i cocktailglass. Garner med revet muskatnøtt.
Corcovado
2 cl Tequila
2 cl blå Curaçao
2 cl Drambuie
Fruktchampagne
Hell brennevinsortene i et pjolterglass med is og rør om. Fyll opp med fruktchampagne. Garner med sugerør og sitronkive med cocktailbær.
Corpse Reviver
5 cl gin
1 cl Pernod
2 cl sitronsaft
3 dråper grenadin
Soda
Rist gin, Pernod, sitronjuice, grenadin og is. Sil drinken over i et longdrinkglass med is. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.
Cosmopolitan
3 cl vodka
1 cl Cointreau
1,5cl limesaft
3 cl tranebærjuice
Rist godt med is, helles over i et avkjølt cocktailglass. Garner med en lime twist.
Cossack Charge
4,5cl Stolichnaya vodka
1,5cl Cognac
1,5cl cherry brandy
Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.
Cowboy
4 cl kanadisk whisky
2 cl kremfløte
Rist med is og sil. Server i godt avkjølte cocktailglass.
Crazy Finn
2 deler Finlandia Vodka
1 del dry sherry
1 del Cointreau
5 dråper sitronjuice
Rør ingrediensene sammen, i et stettglass, pyntes med cocktail bær.
Cream Dream
1/4 Amaretto
1/4 Crème de Bananes
1/4 Tia Maria
1/4 kremfløte
Rosa sukkerkant på et cocktailglass. Shake og sil over. Garner med revet sjokolade og appelsinpeel.
Crème de Rhum
2 cl lyst rom
2 cl Crème de Bananes
2 cl appelsinjuice
2 cl fløte
Rist drinken kraftig med is og sil den i godt avkjølt cocktailglass. Garner med sitronskive og cocktail bær på pinne.
Creole
2cl vodka
2cl Jägermaister
Battery
Rist med is og fyll opp med Battery.
Cross Bow
1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Cacao
Shake og sil i cocktailglass.
Cuba Crusta
4 cl lys rom
1 cl Cointreau
1 cl ananasjuice
2 cl sitronjuice
Rist ingrediensene godt med is. Sil i godt avkjølte cocktailglass med sukkerkant. Dekorer med sitronspiral i drinken.
Cuba Libre
4-6 cl lys rom
1 cl lime eller sitronjuice
Coca Cola
Hell rom og juice over isbiter i et stort longdrinkglass. Fyll i Coca Cola og garner med sitronskive på kantene av glasset.
Cuba Manhattan
3 cl lys rom
3 cl søt vermut
2 stenk Angostura Bitter
Rør drinken med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.
Cucaracha Mexicana
Innsendt av Carsten
3 cl Tequila
1 cl Kahlúa
Drinken blandes i et lite Cognac glass tenn på drinken (kan ta en liten stund før den begynner og brenne) Drikk så med et sugerør mens drinken brenner. Kan være en fordel å klippe litt av sugerøret!
Curries eyes
Innsendt av Anette
2cl vodka
2cl skogsbærlemonade
1cl sprite
Garnityr: isbiter, kirsebær og paraply
Bland sammen drikkevarene og putt i isbiter og kirsebær, pynt med en paraply.
Crusta
2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral
Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.
Czarine
2/4 vodka
1/4 tørr vermut
1/4 Apricot Brandy
En dash Angostura Bitter.
Stir - cocktailglass.