Cactus Bite

2 deler tequila
2 deler triple sec
2 deler Drambuie 
2 deler sitron juice 
en dash med Angostura Bitter 
1/2 ts melis

Bland ingrediensene, helles i et longdrinkglass.


Caipiroska

1 del Finlandia Vodka
3-4 skiver av lime
3-4 ts brunt sukker
knust is

Press skivene med lime i et glass. Ha i sukker og vodka, fyll glasset med knust is. Garner med en skive lime.


California

2 cl kanadisk whisky
2 cl Drambuie
2 cl tørr vermut
2 cl D.O.M. Bènèdictine

Rør godt med mye is. Sil drinken opp i cocktailglass. Legg gjerne i en bit appelsinskall.


Calypso

2 cl lys rom
2 cl Strega
3 cl tørr vermut

Rør med is og sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Calypso Shoots

1/2 del Baileys Irish Cream
1/3 del Malibu 
2/3 del rom

I ett shot glass, legg ingrediensene etter lista.


Cameron diaz

2cl gin
1cl Absolut kurant
1cl Pissang Ambon

Toppes med bitter lemon, bygges i highballglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.


Campari Russian I

6 cl Campari
tonic

Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over Campari og fyll opp med tonic. Garner med en sitronskive.


Campari Russian II

8 cl Campari
Russchian

Legg noen isbiter i et longdrinkglass. Hell over Campari og fyll opp med Russchian. Garner med en sitronskive på kanten av glasset.


Cape Codder

2 deler vodka
Ferskpresset juice fra en 1/2 lime
4 deler bjørnebær juice

Shake med is og server "on the rocks" i et collinsglass.


Carabinieri

1 del tequila
3/4 del Galliano
1/2 del Cointreau
1 dash Rose's Lime Juice
3 deler appelsin juice
1 eggeplomme
2 lime skive
1 grønt og rød cocktailbær

Shake godt og sil over i et collinsglass med knust is. Pynt med lime skiven og cocktailbærene.


Carambole

1 sukkerbit
2 stenk Angostura Bitter
12 cl champagne

Legg sukkerbiten i et cocktailglass og stenk noen dråper Angostura Bitter i glasset. Hell i champagne og legg skiver av carambolefukt i drinken.


Cardicas

4/8 Ruhm Bacardi
2/8 Cointreau
2/8 White Port

Shake og siles i et cocktailglass.


Caribbean Champagne

4 deler champagne
1/2 del lys rom
1/2 del banan likør
1 til 2 dasher appelsin bitter
1 banan skive

Rør med knust is i et skålformet champagneglass. Dekorer med banan skiven.


Caribe

4 cl lys rom
2 cl ananasjuice
2 cl sitronjuice

Rist drinken godt med is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.


Catscream
Nr. 3 ICC 1998

1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlúa
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos


Carin

4/8 Gordon's Gin
2/8 Dubonnet
2/8 Mandarinetto
Napolèon

Stir - cocktailglass. Garner med en sitronpeel.


Casablanca

4 cl hvit rom
6 cl ananas juice 
3 cl kokosnøttmelk
3 stenk grenadine 
is

Rør drinken med mye is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.


Chablis Cup

1 flaske Chablis
4 deler Grand Marnier
4 deler kirsch
2 til 3 ferskener
1 appelsin
cocktail bær
3 spiseskjeer farin
mint blader

Skrell og skjær opp ferskenene. Skjær appelsinen i skiver og plasser disse i en liten punsj bolle sammen med cocktail bærene. Tilsett Chablis og farin. Rør godt og avkjøl i ca 30 minutter. Serveres i vinglass pyntet med mint blader.


Champagnecoctail

En liten sukkerbit
2 dasher Angostura Bitter
2 cl Cognac
Fyll opp med iskald champagne.

Build i champagneglass. Garner med en halv appelsinskive og et kirsebær.


Champagne Manhattan

3 cl kanadisk whisky
1 1/2 cl søt vermut
1 stenk Angostura Bitter

Rør whisky, vermut og bitter med is. Sil drinken opp i et champagneglass og fyll opp med champagne.


Champagne pick-me-up

1/10 grenadine
4/10 appelsinjuice
5/10 Cognac
Champagne

Shake og sil i et champagneglass. Fyll med avkjølt champagne.


Champion

3/10 Vermouth Cinzano Dry
3/10 White Label skotsk whisky
2/10 Bènèdictine
2/10 hvit Curaçao Bols

Shake og sil i et cocktailglass.


Champs Elysèes

3/5 brandy
1/5 gul Chartreuse
1/5 sitronsaft
En dash Angostura Bitter.

Shake og sil i cocktailglass.


Chartreuse Champagne

2 cl Cognac
2 cl grønn Chartreuse
Champagne

Hell Cognac og Chartreuse i et champagneglass med is og fyll opp med champagne.


Chastity Belt Shooter

2/3 del Tia Maria
1/3 del Frangelico 
1/3 del Baileys Irish Cream 
1 ss pisket krem

I ett shot glass, legg ingrediensene etter lista.


Cherrie

2/5 Sève Fournier
2/5 Seagrams
1/5 Martini Bianco
2 dasher Campari

Stir - cocktailglass.


Cherry Ripe

1 del white crème de cacao 
1 del Malibu 
1 del cherry advokaat 
3 deler melk 
1/2 del kremfløte

Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass.


Chicano

1 del tequila 
1 del Opal Nera
1 1/2 del sitron juice 
1/2 del sirup 
is

Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Dekorer med en sitronskive.


Chi-Chi

1 1/2 del vodka 
1/2 del Cointreau 
2 deler søt ananas juice 
1 del kokosnøttmelk 
dash med sitron juice 
is 
kirsebær

Bruk en cocktailmikser, hell i vodka, Cointreau, kokosnøtt melk, sitron juice, ananas juice og is. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Dekorer med kirsebær.


Chinese lady

4 cl gin
2 cl gul Chartreuse (eller annen urtelikør)
2 cl grapefruktjuice

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


Ching Ching

2 cl lyst rom
2 cl Crème de Menthe
2 cl appelsinjuice
1 ts sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter

Rist drinken kraftig med is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.


Chiquita

4 cl vodka
1 cl Crème de Bananes
Noen skjeer moset banan
1 cl sitronsaft
1 ts sukkerlake

Rist meget kraftig med mye is. Sil. Server gjerne i champagneglass. Garner med appelsinskive og sugerør.


Chocolate Cocktail

1 dash smeltet mørk sjokolade
1 eggeplomme
1/2 del gul Chartreuse
1 1/2 del portvin

Shake grundig og sil over i et cocktail- eller vin glass.


Chocolate Nougat Shooter

1/3 del Frangelico
1/3 del DOM Bénédictine 
1/3 del Baileys Irish Cream

I et shot glass, legg ingrediensene etter lista.


Cinzano Orancio Royal

2 cl Cinzano Orancio
Freixenet Cordon Negro Brut

Hell Cinzano i et champagneglass, fyll opp med Freixenet og pynt med en appelsinskive eller en twist appelsinskall.


City Slicker

4 cl Cognac
2 cl Cointreau
1 dråpe Pernod

Rist med i og sil i cocktailglass.


Claret Cobbler

15 cl rødvin
2 ts melis

Legg knust is i et stort rødvinsglass. Hell over ingrediensene og rør om. Dekorer med frukt etter smak.


Claret Fizz

4 cl rødvin
4 cl sitronsaft
Soda

Rist vin og sitronsaft sammen med is. Legg isbiter i et pjolterglass. Sil drinken opp i glasset og fyll opp med soda. Garner med appelsinskive og server med sugerør.


Claret Punch

10 cl rødvin
2 dasher Cointreau
4 cl sitronsaft
1 ts melis

Legg finknust is i et stort vinglass. Hell over ingrediensene og rør om. Garner med frukt etter smak og behag.


Classic

4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.


The Claridge

1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermut
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy

Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.


Clover Club

3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
Litt eggehvite

Shake og sil i cocktailglass.


Clover Club (Royal)

3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme

Shake og sil i dobbelt cocktailglass.


Coconut Diaquiri

2 cl lyst rom
4 cl Cocolada
3 stenk eggehvite
4 cl presset lime

Rist ingrediensene kraftig med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass.


Coconut Shell

3 deler brun rom
1 1/2 del Crème de Menthe
2 store kokosnøtter

Tøm kokosnøttene, ta vare på melken. Skrap ut kjøttet og putt det i blenderen sammen med de andre ingrediensene og kokosnøtt melken. Miks i høy hastighet med 2 til 3 deler knust is. Server i kokosnøtt skallet.


Coconut Tequila

1 1/2 del tequila
2 dasher sitron saft eller sour mix
2 dasher kokosnøtt melk
1 dash maraschino

Mikses i blender, ca 15 sek. på lav fart, sammen med knust is. Sil over i et cocktailglass.


Commodore

4 cl kanadisk whisky
2 cl presset lime
1 stenk orange bitter

Rist drinken kraftig. Sil over i godt avkjølt cocktailglass


Conca d'Oro

5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino

Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.


Concorde

3/10 Cossack vodka
3/10 Bols Crème de Banane
2/10 frisk appelsinjuice
2/10 kremfløte

Shake og sil i cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Cooch Behar

1 1/2 del pepper vodka
3 deler tomat juice

Shake grundig og server "on the rocks" i et old fashionedglass.


Cool Banana

3/10 Crème de Banane
3/10 hvit Curaçao
1/10 grenadine
3/10 kremfløte
Litt eggehvite

Shake og sil i cocktailglass.


Copacabana

2 cl Cognac
2 cl Cointreau
3 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)

Rist med is. Server i cocktailglass. Garner med appelsinskive.


Copperino

1/3 Galliano
1/3 Kahlúa
1/3 kremfløte

Shake og sil i cocktailglass. Garner med revet muskatnøtt.


Corcovado

2 cl Tequila
2 cl blå Curaçao
2 cl Drambuie
Fruktchampagne

Hell brennevinsortene i et pjolterglass med is og rør om. Fyll opp med fruktchampagne. Garner med sugerør og sitronkive med cocktailbær.


Corpse Reviver

5 cl gin
1 cl Pernod
2 cl sitronsaft
3 dråper grenadin
Soda

Rist gin, Pernod, sitronjuice, grenadin og is. Sil drinken over i et longdrinkglass med is. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Cosmopolitan

3 cl vodka 
1 cl Cointreau 

1,5cl limesaft
3 cl tranebærjuice

Rist godt med is, helles over i et avkjølt cocktailglass. Garner med en lime twist.


Cossack Charge

4,5cl Stolichnaya vodka 
1,5cl Cognac
1,5cl cherry brandy

Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.


Cowboy

4 cl kanadisk whisky
2 cl kremfløte

Rist med is og sil. Server i godt avkjølte cocktailglass.


Crazy Finn

2 deler Finlandia Vodka
1 del dry sherry
1 del Cointreau
5 dråper sitronjuice

Rør ingrediensene sammen, i et stettglass, pyntes med cocktail bær.


Cream Dream

1/4 Amaretto
1/4 Crème de Bananes
1/4 Tia Maria
1/4 kremfløte

Rosa sukkerkant på et cocktailglass. Shake og sil over. Garner med revet sjokolade og appelsinpeel.


Crème de Rhum

2 cl lyst rom
2 cl Crème de Bananes
2 cl appelsinjuice
2 cl fløte

Rist drinken kraftig med is og sil den i godt avkjølt cocktailglass. Garner med sitronskive og cocktail bær på pinne.


Creole

2cl vodka
2cl Jägermaister
Battery

Rist med is og fyll opp med Battery.


Cross Bow

1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Cacao

Shake og sil i cocktailglass.


Cuba Crusta

4 cl lys rom
1 cl Cointreau
1 cl ananasjuice
2 cl sitronjuice

Rist ingrediensene godt med is. Sil i godt avkjølte cocktailglass med sukkerkant. Dekorer med sitronspiral i drinken.


Cuba Libre

4-6 cl lys rom
1 cl lime eller sitronjuice
Coca Cola

Hell rom og juice over isbiter i et stort longdrinkglass. Fyll i Coca Cola og garner med sitronskive på kantene av glasset.


Cuba Manhattan

3 cl lys rom
3 cl søt vermut
2 stenk Angostura Bitter

Rør drinken med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Cucaracha Mexicana
Innsendt av Carsten

3 cl Tequila
1 cl Kahlúa

Drinken blandes i et lite Cognac glass tenn på drinken (kan ta en liten stund før den begynner og brenne) Drikk så med et sugerør mens drinken brenner. Kan være en fordel å klippe litt av sugerøret!


Curries eyes
Innsendt av Anette

2cl vodka
2cl skogsbærlemonade
1cl sprite

Garnityr: isbiter, kirsebær og paraply

Bland sammen drikkevarene og putt i isbiter og kirsebær, pynt med en paraply.


Crusta

2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral

Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.


Czarine

2/4 vodka
1/4 tørr vermut
1/4 Apricot Brandy
En dash Angostura Bitter.

Stir - cocktailglass.


Tilbake