A-1

1/3 Grand Mariner
2/3 gin
En dash sitronsaft

Ryst og server i cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


Aberdeen Angus

2 deler Johnnie Walker whisky
1 del Drambuie
1 spiseskje honning
2 spiseskjeer lime juice

Rør Johnnie Walker whisky, honning og lime juice sammen i et krus. Varm Drambuie over en åpen flamme. Tenn fyr på Drambuien og hell den brennende likøren over i kruset. Rør godt rundt og drikk opp straks.


Absinthe Suissesse

1 1/2 del Pernod
2-3 dråper anisette
2-3 dråper appelsinblomstvann
1 dash hvit Crème de Menthe
1 eggehvite

Shake med is og sil innholdet over i et cocktailglass.


Absolut Brennesle

2/3 Absolut Pepper
1/3 grønn Curaçao
Fyll opp med tonic

Rør og server i longdrinkglass. Garner med en sitronspiral.


Absolut Peppar Bloody Mary

4,5cl Absolut Peppar Vodka 
12 til 18cl Tomatjuice 
is

Hell i et longdrinkglass og rør om.


Absolut Peppar Vodka

4 cl Absolut Peppar Vodka
En dash med granateplesaft 
Juice av en 1/2 lime.

Rist og sil i et whiskyglass.


Absolut Splash

2/3 Absolut
1/3 cherry brandy
Fyll opp med grape tonic

Build i et longdrinkglass.


Acapulco

4 cl tequila
2 cl crème de cassis
1 cl sukkerlake
soda

Hell ingredienser, bortsett fra soda, i en stor drinkpokal med finknust is. Rør godt og fyll på med soda. Garner med appelsinskive på kanten av glasset.


A Day on the Beach

1/3 Bols Misty Peach
2/3 Tonic 
Isterninger.


Admiral

1 del Bells whisky
2 deler tørr vermouth
saften av en halv sitron
1 tvist med sitronskall

Shake godt med is. Server "on the rocks" i et old fashionedglass og dekorer med sitronskallet.


Adonis

2 deler tørr sherry
1 del søt italiensk vermouth
2 dasher Angostura bitter

Rør godt med is og sil over i et cocktail glas.


Affinity - 1

2cl tørr vermouth
2cl søt vermouth
4,5cl scotch

2 dasher med Angostura bitters, helles over is, røres og siles, i et longdrinkglass, pynt med sitron eller appelsinskall og et cocktailbær.


Affinity - 2

4cl scotch whisky
2cl søt vermouth
3 stenk Angostura Bitter

Rør whisky og vermouth med mye is. Stenk Angostura Bitter i et godt avkjølt cocktailglass. Sil drinken i glasset


After Eight

1/3 whisky
1/3 Mint Chocolate Liqueur
1/3 kremfløte

Shake og server i et cocktailglass. Garner med revet sjokolade.


Akvavit Clam

3 deler dansk akevitt
1 1/2 del clam juice
1 1/2 del tomat juice
1 dash sitron saft eller sour mix
1/2 dash Worcestershire Sauce
salt, sort pepper og cayenne pepper

Rør godt i et mikseglass og kjøl drinken grundig. Server med is i et old fashionedglass.


Alabama Fizz

Juice fra en 1/2 sitron
1 ts melis
6cl gin 
club soda

Rystes godt med knust is, siles i et longdrinkglass over to biter med is, toppes med club soda, pynt med to kvaster med frisk mynte.


Alaska

1/4 Chartreuse, gul
3/4 gin

Shake og server i et cocktailglass.


Alcudia

2/5 gin
1/5 Galliano
1/5 Crème de banane
1/5 grapefruktjuice

Ryst og hell i et cocktailglass.


Alexander

1/3 crème de cacao
1/3 Cognac
1/3 kremfløte

Rystes, siles i et cocktailglass. Garner med revet muskatnøtt


Alexandra

2 cl gin
2 cl Crème de Cacao
2 cl fløte

Rist kraftig med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Alfonso Cocktail

2 deler Dubonnet
1 dash Angostura eller Peycyhaud Bitters
1 slump sukker
champagne
1 tvist sitron skall

Tilsett sukker i et stort skålformet champagneglass og "dusj" med bitters. Tilsett Dubonnet samt en isbit og fyll opp med godt nedkjølt champagne. Dekorer med sitron skallet.


Alfonso Special

1 1/2 del Grand Marnier
3/4 del Gordons Gin
3/4 del tørr vermouth
2 dasher søt vermouth
1 dash angostura bitter

Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.


Alf spesial
Innsendt av Jan Erik

2 cl vodka
2 cl Cointreau

Fylles opp med like deler Battery og sour mix i et longdrinkglass


Alleluja

3/6 Tequila mariachi
1/6 Maraschino
1/6 Blue curacao
1/6 sitronsaft
Litt eggehvite
Bitter Lemon

Rystes og helles i et longdrinkglass. Garner med sitronskive, appelsinpeel, mynteblader og to kirsebær.


All Stars

2 cl gin
2 cl Curaçao Orange
2 cl Bènèdictine
2 cl søt vermut

Rør drinken med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronspiral.


Almond Shot

1 mål Bols Cream
1 mål Amaretto


A long September Night

2 cl Beefeather Gin
2 cl Jägermaister
Tonic

Haes i et Old fashionedglass med masse isbiter. Toppes med Tonic
Rødt bær på en cocktailpinne til å røre med.


Amaretto Heartwarmer

2 deler Southern Comfort
1 del tørr vermouth
1 del Amaretto
2 skåldede mandler
1 knust fersken kjerne
1/2 dash sukker

Varm opp Southern Comfort. Ha opp i mandler, fersken kjerne og sukker. Rør rundt. La drinken kjøle seg, hell over Amaretto og rør rundt. Sil over i et old fashionedglass med mye is.


Amaretto Sour

4,5 cl Amaretto 
9 cl sour mix

Rystes, helles i et longdrinkglass pyntet med en appelsinskive.


Ambassador

2 deler tequila
fersk appelsinjuice (etter smak)
1 dash sukker sirup
1 appelsin skive

Rør ingrediensene sammen. Server "on the rocks" i et Old Fashionedglass eller collinsglass. Pynt med appelsin skive.


A Menthe for Myself

1/4 Bols Crème de Menthe
3/4 Tonic 
Isbiter


American

1 cl bourbon whiskey
12 cl hvit musserende vin
3 stenk sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter

Hell whiskey i et champagneglass med is og fyll opp med vin. Stenk sukkerlake og Angostura Bitter i drinken og rør om.


American Beauty

2 cl Cognac
2 cl tørr vermut
2 cl appelsinjuice
2 cl Crème de Menthe
noen stenk grenadine
2 cl portvin

Rist alle ingrediensene unntatt portvinen. Sil drinken i en drinkkuppel og hell over i portvinen.


Americano

1/2 rød vermut
1/2 Campari bitter
soda

Build over is i et longdrinkglass. Fyll opp med soda. Garner med en halv appelsinskive eller en sitrontwist.


Amer Picon Cocktail

3/4 del Amer Picon
3/4 del søt italiensk vermouth

Shake med isbiter og sil drinken i et nedkjølt cocktailglass.


Amsterdam

2 cl gin
2 cl crème de bananes
2 cl sitronjuice

Rist kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Amsterdam Coffee

2 eller 4 cl. Bols Cream 
Fyll opp med varm kaffe. 
Stivpisket fløte øverst.


Amsterdam-Paris

1 mål Cointreau
1 mål Bols Cream

Cointreau "legges" øverst.


Angel Face

1/3 gin
1/3 Apricot brandy
1/3 Calvados

Shake og hell i et cocktailglass.


Angel Paradise

1 del Bols Apricot Brandy Liqueur
1 del appelsinsaft 
2/3 del grapefruktsaft 
1 stenk Grenadine

Serveres over is i et høyt glas. Dekoreres med en skive sitron.


Apehjerne
Innsendt av Thomas

Bailey's
Coca Cola

Ta ett longdrink glass og fyll opp halvveis med baileys,og deretter fyll opp med cola, ingrediensene må hode samme temperatur (ca 15°), dette vil bli mousse. Kan anbefales og drikkes med skje!!!

Bånn appetitt!! Hilsen Thomas


Aperitif Perrier

1 1/2 del Gordons Gin
1 1/2 del Noilly Prat
1/2 del Rose's Lime Juice 
eller
3 deler fersk lime juice eller Grapefrukt juice
Perrier
1 tvist med agurkskall

Shake alkohol og juice grundig med isbiter og sil ingrediensene over 2-3 isbiter i et Ballon eller collinsglass. Fyll opp med Perrier og pynt med agurkskall.


Apotheke

1/3 grønn Crème de Menthe
1/3 Fernet Branca
1/3 Cognac

Stir og hell i et cocktailglass.


Apricot Lady

3 cl mørk rom
3 cl Apricot Brandy
3 cl presset lime
3 stenk Curaçao Orange
3 stenk eggehvite

Hell ingrediensene i et romslig Cognac glass med mye knust is. Rør godt.


Apricot Pie

3 cl lys rom
3 cl søt vermut
3 stenk Apricot Brandy
3 stenk sitronjuice
3 stenk grenadine

Rør drinken med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Apricot Sour

5 cl Bols Apricot Brandy Liqueur 
Saft fra en halv lime
Knust is.


Arcadia

2 deler Finlandia Vodka
1 del Midori melon likør
1 del kaffe likør
2 deler fløte
1 eggplomme

Rystes sammen og helles i et cocktailglass. Pyntes med revet sjokolade og et mynteblad.


Arctic Circle

1 del Finlandia Vodka
1/2 del lime juice
ingefærøl
mynteblader

Fyll et høyt glass med is, vodka og lime røres i.
Fyll opp med ingefærøl og rør i revne mynteblader.


Arrivederci

2/6 Absolut
1/6 gul Chartreuse
3/6 appelsinjuice
En dash grenadine

Shake, garner med en limeskive.


Avalon

3 deler Finlandia Vodka
1 del Pisang Ambon
6 deler eple juice
1 1/2 del sitron juice
sitronbrus

Fyll et høyt glass med is. Hell i vodka, eple og sitronjuice, Pisang Ambon, og toppes med sitronbrus. Rør forsiktig og pynt med en spiral av agurkskall og kirsebær.


Aquarium

2 deler Midori 
1 del Malibu 
blue curacao
ananas juice 
is

Ha is i et longdrinkglass, hell i Midori og Malibu. Fyll glasset nesten fullt med ananas, og rør om. Hell i blå curacao for å få en stripet effekt. Dekorer med en ananasflik.


Aspiration

1 del Midori 
1/2 del Galliano
1/3 del white crème de cacao 
1 del ananas juice 
1/2 del kokosnøttmelk 
1/2 kiwifrukt

Hell alle ingrediensene i en mikser, blandes og helles i ett longdrinkglass.


Atomic Bomb Shooter

2/3 del Tia Maria 
1/2 del tørr gin 
1/3 del fløte

I ett shot glass, legges forsiktig lag på lag, etter listen av ingredienser.


Avalanche

1 del hvit rom
1/2 del Sambuca 
1/2 del blå curacao
mineralvann 
is

Fyll et longdrinkglass med is, hell i rom, Sambuca og blå curacao. Toppes med mineralvann.


Tilbake