A-1
1/3 Grand Mariner
2/3 gin
En dash sitronsaft
Ryst og server i cocktailglass. Garner med en sitrontwist.
Alabama Fizz
Juice fra en 1/2 sitron
1 ts melis
6 cl gin
club soda
Rystes godt med knust is, siles i et longdrinkglass over to biter med is, toppes med club soda, pynt med to kvaster med frisk mynte.
Alaska
1/4 Chartreuse, gul
3/4 gin
Shake og server i e t cocktailglass.
Alcudia
2/5 gin
1/5 Galliano
1/5 Crème de banane
1/5 grapefruktjuice
Ryst og hell i et cocktailglass.
Alexandra
2 cl gin
2 cl Crème de Cacao
2 cl fløte
Rist kraftig med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Alfonso Special
1 1/2 del Grand Marnier
3/4 del Gordons Gin
3/4 del tørr vermouth
2 dasher søt vermouth
1 dash angostura bitter
Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.
All Stars
2 cl gin
2 cl Curaçao Orange
2 cl Bènèdictine
2 cl søt vermut
Rør drinken med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronspiral.
A long September Night
2 cl Beefeather Gin
2 cl Jeagermaister
Tonic
Haes i et Old fashionedglass med masse isbiter. Toppes med Tonic
Rødt bær på en cocktailpinne til å røre med.
Amsterdam
2 cl gin
2 cl crème de bananes
2 cl sitronjuice
Rist kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Angel Face
1/3 gin
1/3 Apricot brandy
1/3 Calvados
Shake og hell i et cocktailglass.
Aperitif Perrier
1 1/2 del Gordons Gin
1 1/2 del Noilly Prat
1/2 del Rose's Lime Juice
eller
3 deler fersk lime juice eller Grapefrukt juice
Perrier
1 tvist med agurkskall
Shake alkohol og juice grundig med isbiter og sil ingrediensene over 2-3 isbiter i et Ballon eller collinsglass. Fyll opp med Perrier og pynt med agurkskall.
Atomic Bomb Shooter
2/3 del Tia Maria
1/2 del tørr gin
1/3 del fløte
I ett shotglass, legges forsiktig lag på lag, etter listen av ingredienser.
Bacardi Special
2 deler Bacardi rom
3/4 del Gordons Gin
saften fra en liten lime
1 dash grenadin
1 dash sukker
Shake alle ingrediensene unntatt rom til det er kaldt. Tilsett rom og shake igjen. Sil over i et cocktailglass.
Banjino Cocktail
3 cl gin
3 cl appelsinjuice
1 dash Crème de Bananes
Rist med is og sil. Serveres i godt avkjølt cocktailglass.
Bartender
1/4 gin
1/4 sherry
1/4 Dubonnet
1/4 tørr vermut
En dash Grand Mariner
Stir - cocktailglass.
Battery Island
Innsendt av Jane
1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl Vodka
4 cl Sprite eller iste
Battery
Bygges i longdrinkglass, toppes med Battery.
Kjempegodt!
Bermuda Rose
1 1/2 del Gordons Gin
1 spiseskje lime juice
2 eller 3 dråper hver av apricot brandy og grenadin.
Shake med isbiter og sil over i et old fashionedglass.
Blackthorn, English
1 del Gordons Gin
1 del (eller mindre) søt italiensk vermouth
1/2 del Plymouth gin (valgfritt)
2 dasher appelsin bitter
Rør med is og sil over i et cocktailglass
Blue Devil
4 cl gin
2 cl blå Curaçao
2 cl sitronsaft
Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronskall.
Blue Lady
2/4 blå Curaçao
1/4 gin
1/4 sitronsaft
Litt eggehvite
Shake - cocktailglass.
Blue Moon
4/10 gin
2/10 Blue Curaçao Bols
2/10 Cointreau
2/10 ananasjuice
Schweppes limonade
Shake - longdrinkglass
Garner med en ananasbit og et grønt kirsebær.
Serveres med sugerør.
Boppelibopp
Innsendt av G.
5 cl gin
fyll opp med appelsinjuice
topp med ananasjuice
Boston Cocktail
1 1/2 del Gordons Gin
1 del apricot brandy
1 dash sitron saft eller sour mix
1 dash grenadin
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Bronx
2/10 appelsinjuice
2/10 tørr vermut
2/10 rød vermut
4/10 gin
Shake - cocktailglass.
Bronx Terrace
2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash limejuice
Stir - cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Bubbles
2/10 gin
1/10 Crème de Banane
7/10 champagne
Build - champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!
Cameron diaz
2cl gin
1cl Absolut kurant
1cl Pisang Ambon
Toppes med bitter lemon, bygges i highballglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.
Carin
4/8 Gordon's Gin
2/8 Dubonnet
2/8 Mandarinetto
Napolèon
Stir - cocktailglass. Garner med en sitronpeel.
Chinese lady
4 cl gin
2 cl gul Chartreuse (eller annen urtelikør)
2 cl grapefruktjuice
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
The Claridge
1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermut
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy
Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.
Clover Club
3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
Litt eggehvite
Shake og sil i cocktailglass.
Clover Club (Royal)
3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme
Shake og sil i dobbelt cocktailglass.
Corpse Reviver
5 cl gin
1 cl Pernod
2 cl sitronsaft
3 dråper grenadin
Soda
Rist gin, Pernod, sitronjuice, grenadin og is. Sil drinken over i et longdrinkglass med is. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.
Conca d'Oro
5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino
Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.
Cross Bow
1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Cacao
Shake og sil i cocktailglass.
Dry Joke
4/6 Beefeater gin
1/6 Noilly Prat
1/6 Cointreau
En dash grenadine
Stir - cocktailglass. Garner med Physalis.
Dry Martini
5 cl gin
1 cl tørr vermut (Noilly Prat eller Cinzano Extra Dry)
Rør gin og vermut med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass. Press en bit sitronskall over drinken og slipp den ned i glasset. Legg i en oliven festet på en tannpirker.
Dubbonet Cocktail
(denne drinken kalles også for Za-Za)
2 cl gin
3 cl Dubbonet
1 stenk Angostura Bitter
Rør med is. Sil over i cocktailglass.
Dutch Trade Winds
2 deler hollandsk genever gin (Claeryn hvis mulig)
1/2 del hollandsk curacao
1/2 del sitron saft eller sour mix
smak til med sukker sirup
Shake grundig med knust is og sil over i et cocktailglass.
El Morocco
2 cl gin
2 cl Crème de Bananes
2 cl Campari
Hell ingrediensene over flere isbiter i et whiskyglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.
Emerald
2 eller 3 deler Cork gin
1 dash grønn Crème de Menthe
noen dasher grønn Pomeranz eller Angostura bitter
1 grønt cocktailbær
Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktailbær.
English Highball
1 del gin
1 del brandy
1 del tørr vermouth
Toppes med ingefærøl eller club soda, serveres i et longdrinkglass, med en sitron "vri".
Eton Blazer
1 del gin
1 del kirsch
1/4 del sitron juice
2 ts sukker (sirup)
finkornet farin
1 eggehvite, lett pisket
soda vann
is
Dypp randen av et longdrinkglass i lett pisket eggehvite og finkornet farin. Hell i is, gin, kirsch, sitron juice og sirup. Røres. Toppes med soda vann.
Eva
2/5 Gordosn gin
2/5 Cointreau
1/5 sitronsaft
5 dråper Bols Crème de Mente
Tonic
Rim glasset med sukker. Build i et longdrinkglass. Topp med tonic og rør inn. Garner med en appelsinspiral og et rødt bær.
Evergreen
1 del gin
1/2 del Midori
tørr vermouth
1/4 del blå Curaçao
is
Bruk en cocktailmikser, hell i gin, Midori, vermouth, og is, røres. Helles i et cocktailglass, drypp blå curacao i midten av glasset.
Fallen Angel
3/4 Gin
1/4 sitronsaft
2 dasher Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter
Shake og sil i et cocktailglass.
Fino Martini
2 deler Gordons Gin
1 dash tørr sherry
Tilbered og server som Dry Martini.
The Fix
2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter
Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.
Florida
1 1/4 del appelsin juice
1/2 del Gordons gin
1 cl Kirschwasser
1 cl Triple Sec
1 dash sitron saft eller sour mix
Shake grundig med isbiter og server "on the rocks" i et collinsglass.
Fluffy Duck
2 cl gin
2 cl Advokaat
1 cl Cointreau
1 cl appelsinjuice
4 cl soda
Ha rikelig med is i et stort whiskyglass. Hell i alle ingrediensene bortsett fra soda og rør om. Fyll på med soda og pynt med appelsinskive på kanten. Server med sugerør.
Flying Dutchman
3 deler iskald genever gin
1 cl hollandsk Curaçao
1 dash appelsin bitter
Hell Curaçao over i et nedkjølt cocktailglass og snurr pø glasset. Tøm glasset. Hell genever opp i glasset med bitter pø toppen. Drikk.
Fourh Degree
1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
To dasher Pastis
Stir - cocktailglass.
Fraises Fizz
1 1/2 del Gordons Gin
1 del jordbær likør
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 del dash sukker sirup
1 tvist sitron skall
1 jordbær
Shake grundig med knust is og sil over i et highballglass uten is. Rør godt. Dekorer med sitron skall og jordbær.
French 75
2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne
Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.
Fun-Ski
1/5 gin
1/5 Cointreau
2/5 Coconut Cream
1/5 kremfløte
Garner med appelsin, et kirsebær og ananasblader. Blend - goblet.
Garbo
2 cl gin
2 cl rompunsj
2 cl sitronsaft
Rist med is og sil over i cocktailglass.
GG & GA
Fyll et highball (høyt) glass med is. Hell over 4 cl Gordons Gin. Fyll opp med Schweppes Gingerale. Før en lime/sitron båt lett langs kanten av glasset. Legg båten i glasset og rør rundt med en rørepinne.
Gibson
5 cl gin
1 cl tørr vermut
Rør drinken med mye is og sil over i et cocktailglass. Garner med lemonpeel og sylteløk.
Gimlet
4 cl gin
2 cl Rose's limejuice
Rør med is og sil enten over i et cocktailglass eller et whiskyglass med eller uten is.
Gin and Campari
3 cl gin
3 cl Campari
Legg isbiter i et cocktailglass. Hell over ingrediensene. Legg i en bit sitronskall.
Gin and French
6/10 gin
4/10 tørr fransk vermouth
Uten ritualer helles Gordons Gin og vermouth rett opp i et cocktailglass. Is er valgfritt.
Gin and It
7/10 Gin
3/10 rød italiensk vermut
Skjenkes direkte i et cocktailglass. Garner med et cocktailbær.
Gin Fizz
4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
Soda
Rist gin, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.
Gin Sling 1
1 del gin
Soda vann
1 del sitron juice
En dash Angostura Bitter
2 ts sirup
is
Bland sitron juice, sirup, gin og bitter. Helles i et whiskyglass. Ha i is, toppes med sodavann.
Gin Sling 2
2 deler gin
soda vann
1 ss sitron juice
en dash grenadine
is
sitronskive
maraschino cherry (kirsebærlikør)
Hell gin (kan også bruke brandy, rom eller whiskey), sitron juice og grenadine i et longdrinkglass. Toppes med sodavann, server.
Golden Dawn
2 cl gin
2 cl calvados
2 cl apricot brandy
2 cl appelsinjuice
noen stenk grenadine
Rist alle ingrediensene med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt old fashionedglass.
Golden Fizz
4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake Eggeplomme
Soda
Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og eggeplomme kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.
Golden Peaks
2 deler gin
whisky
is
Ha is i et longdrinkglass, hell i gin, toppes med whisky. Pyntes med en ananasskive.
Golf Cocktail
2 deler Gordons Gin
1 cl tørr vermouth
1 til 2 dasher angostura bitter
Tilbered og server som en Dry Martini.
Gordon's Bitter Lemon
4 cl Gordon's Gin
10-12 cl. Bitter Lemon
Hell Bitter Lemon over Gordon's gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.
Gordon's Cranberry juice
4 cl Gordon's Gin
10-12 cl. Cranberry juice
Hell Cranberry juice over Gordon's gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.
Gordon's Tonic
4 cl Gordon's Gin
10-12 cl. Tonic
Hell tonic over Gordon's gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.
Gotlandsk Sommernatt
4 cl gin
2 cl Cointreau
Appelsinjuice
2 cl grenadin
Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over ingrediensene unntatt grenadinen og rør om. Hell grenadinen i drinken over baksiden av en skje slik at den synker til bunns.
Green Lady
2 cl gin
2 cl grønn Curaçao
2 cl sitronsaft
Noen dråper Pernod
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
Gröna hissen
4 cl gin
2 cl grønn Curaçao
Mozell eller champagnebrus
Hell gin og likør over isbiter i st pjolterglass. Fyll glasset med champagnebrus. Garner med sitronskive og cocktailbær.
En populær og kjent drink.
Harmony
3/6 Beefeater gin
1/6 Grand Mariner Cordon Jaune
1/6 Monin pasjonsfruktsirup
1/6 frisk presset sitron
en dash Frothèe
Rist og sil over i cocktailglass. Garner med frisk fiken og mynteblad.
Hawaiian
1/2 gin
1/2 appelsinjuice
En dash Orange Curaçao
Rist og sil i et cocktailglass.
Hawaiian Cocktail
2 del gin
1/2 del triple sec
dash med ananas juice
Rystes, server i et cocktailglass.
Hills Angels
3 cl London Hill Gin
1 cl Licor 43
1 cl Martini Extra Dry
Shakes med is og siles i et cocktailglass. Garnityr: 1 grønn oliven.
Honolulu Cocktail
1 1/2 del Gordons Gin
1 dash bitter
1/4 dash av både appelsinjuice, ananas juice og sitron saft eller sour mix
1/2 dash farin
Shake grundig med isbiter og sil over i et nedkjølt cocktailglass.
Ines
3/10 Martini Dry
3/10 Martini Rosè
3/10 Gordons' Gin
1/10 Amaretto di Saronno
Rist og sil over i cocktailglass. Garner med en oliven.
Jockey Club
2 deler Gordons Gin
2 cl Crème de Noyau
4 dasher sitron saft eller sour mix
smak til med appelsin- og angostura bitter
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Karjola
1/2 Gordons Gin
1/2 Cointreau
En dash limejuice
En dash grenadine Tonic
Build i et longdrinkglass. Topp med tonic, rør inn. Garner med en appelsinskive og et kirsebær.
Lady Lyssa
5/7 gin
1/7 Cointreau
1/7 apricot brandy
Rør med isbiter og sil over i et cocktailglass. Garner med et cocktailbær.
Lady Violet
2 cl vodka
2 cl gin
2 cl hvit rom
2 cl tørr vermut
Rør drinken med mye is. Sil opp i godt avkjølt cocktailglass med finknust is. Dekorer med en skive sitron.
Leave it to me
1 del London dry eller Plymouth gin
1/2 del tørr vermouth
1/2 del apricot brandy
1 del grenadin
1 dash sitron saft eller sour mix
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Lillet Cocktail
1 1/2 del Lillet
1 cl Gordons Gin
1 tvist sitron
Rør med is. Server med sitron i et Cocktail eller old fashionedglass.
Linda
1/4 gin
1/4 Crème de Cassis
1/4 Crème de Banane
1/4 sitronsaft
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Little Devil
2 cl gin
2 cl hvit rom
1 cl Cointreau
1 cl sitronsaft
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
Long Island Ice Tea I
1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl vodka
4 cl kald te
Coca Cola
Build i et høyt longdrinkglass. Fyll opp med Cola og garner med en kvast mynte.
Long Island Ice Tea II
1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl vodka
6 cl sourmix
Coca Cola
Build i et høyt longdrinkglass. Fyll opp med Cola og garner med en kvast mynte.
Luring
3/5 Beefeater gin
1/5 Crème de Cassis
1/5 Cinzano Dry
Rim glasset med farin. Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitronpeel.
Maiden's Prayer
3/8 gin
3/8 Cointreau
1/8 appelsinjuice
1/8 sitronjuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Mainbrace
2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl grapefruktjuice
Rist med is og sil over i cocktailglass.
Manuela
1/3 gin
1/3 Martini Extra Dry
1/3 Martini Rosso
To dråper Angostura Bitter
En dash Cognac
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær og kiwi.
Mar del Plata
4/8 gin
3/8 vermut
1/8 Bénédictine Noen dråper Grand Mariner
Rist ingrediensene, unntatt Grand Mariner og sil over i et cocktailglass. Ha i noen dråper Grand Mariner. Garner med en sitronpeel.
Marconi
4 cl gin
2 cl søt vermut
1 dråpe Angostura
Rør med is og sil over i et avkjølt cocktailglass.
Martini, Dry
5 cl gin
1 cl tørr vermut (Noilly Prat eller Cinzano Extra Dry)
Rør gin og vermut med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass. Press en bit sitronskall over drinken og slipp den ned i glasset. Legg i en oliven festet på en tannpirker.
Martini, Sweet
4 cl gin
1 cl søt vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Martini, Perfect
4 cl gin
0.5 cl rød vermut
0.5 cl tørr vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Monkey Gland
4 cl gin
2 cl friskpresset appelsin juice
3 dråper grenadin
3 dråper Pernod
Rør med is i et mikseglass og sil så over i et godt avkjølt cocktailglass.
Moon River
2/8 gin
2/8 apricot brandy
2/8 Cointreau
1/8 Galliano
1/8 sitronsaft
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Napoleon
7/10 gin
1/10 Dubonnet
1/10 Orange Curaçao
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.
Negroni
2 cl gin
2 cl søt vermut
2 cl Campari Bitter
1 appelsinskive
Hell over store isbiter i et balloon vinglass. Rør godt. Tilsett appelsinskiven.
Olle
3 cl gin
3 cl Cointreau
Hvit musserende vin
Fyll et glass trekvart fult med is. Hell over gin, Cointreau og til slutt vin.
Opera
4 cl gin
1 cl (eller mer) Dubonnet
1 cl Maraschino
appelsin juice (valgfritt)
appelsin skall (valgfritt)
Shake godt med is og sil over i et godt avkjølt cocktailglass. Dekorer med appelsinskall eller en appelsinskive.
Orange Bloom
2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl søt vermut
Rør med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær.
Orange Blossom II
2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl søt vermut
Rør drinken med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær.
Orange Fizz
2 deler Gordons Gin
2 cl triple sec
2 spiseskjeer sitron saft eller sour mix
1 1/2 dash sukker sirup
2 dasher Orange Bitters
soda
appelsin juice
1 appelsinskive
Shake med is og sil over i et sourglass. Tilsett is og soda, litt appelsin juice og appelsinskiven.
Paradise
4 cl gin
2 cl apricot brandy
2 cl appelsin juice
1 tynn appelsinskive
Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Garner med appelsinskiven.
Parisian
2/5 gin
2/5 tørr vermut
1/5 Crème de Cassis
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Park Avenue
4 cl gin
1 cl søt vermut
1 cl ananasjuice
Rist med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.
Park Lane Spesial
2 deler Gordons Gin
2/3 apricot brandy
friskpresset juice fra en 1/2 appelsin
en dash grenadin
1/2 eggehvite
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Peppermint Park
2 deler Gordons Gin
1 del søt sitron saft eller sour mix
champagne
Shake Gordons Gin og juice godt sammen med isbiter og sil over i et stort champagne saucer glass. Fyll opp med champagne og serveres med sugerør.
Piccadilly
2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash Pastis
En dash grenadine
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Pink Gin
1 1/2 del Plymouth gin
flere dråper Angostura Bitters
Shake bitters opp i et vin eller cocktailglass, rull glasset rund og tøm ut. Hell så gin i glasset. Is er valgfritt.
Pink Lady
4 cl gin
1-2 cl grenadine
1 ts eggehvite
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær.
Queens
1/4 gin
1/4 tørr vermut
1/4 søt vermut
1/4 ananasjuice
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Rac
5/10 gin
2/10 tørr vermut
2/10 søt vermut
1/10 grenadine
En dash orange bitter
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med appelsintwist og et cocktailbær.
Ramos Fizz
1 1/2 del Gordons Gin
1/4 kopp half-and-half melk og double cream
1 eggehvite
friskpresset juice fra 1/2 sitron
1 toppet dash sukker
1 dash appelsinblomst vann
Shake med knust is og sil over i et highballglass.
Red Devil
4 cl gin
2 cl gul Chartreuse
3 cl presset sitron
3 stenk Pernod
3 stenk grenadine
Rist kraftig med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Red Hope
2,5 cl gin (Beefeater)
1 cl Crème de Banane
0,5 cl Brizard Apry
10 cl sitronsaft
En dash Monin Sirop de Fraise
Rist med is og sil over i longdrinkglassglass. Garner med appelsinskive og et kirsebær.
Red Lion
2/6 gin
2/6 Grand Marnier
1/6 appelsinjuice
1/6 sitronsaft
Rim glasset med farin. Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Red Snapper
4 cl gin
tomatjuice
2 dråper Tabasco
2 dråper worcestershire sauce
litt salt og pepper
Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over gin og litt tomatjuice, tilsett krydder og rør om. Fyll opp med tomatjuice og rør om igjen. Garner med en selleristilk.
Resolute
2/4 gin
1/4 sitronsaft
1/4 apricot brandy
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Rheingold
5/10 gin (Gordons)
3/10 Cointreau
1/10 Martini Dry
1/10 Campari Bitter
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.
Rialtococo
1/3 gin
1/3 Campari
1/3 Coconut Cream
Ha knust is i et cocktailglass og hell over ingrediensene.
The Rickey
2 deler Gordons Gin
1 del friskpresset lime (eller sitron) juice
1 eller flere dasher grenadin
1 langt tvistet lime skall
soda
Miks ingrediensene med isbiter i et old fashionedglass. Tilsett lime skallet. Toppes med soda og rør godt med en barskje..
Roadster
1/3 gin
1/3 Grand Marnier
1/3 appelsinjuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.
Royal Fizz
4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
1 helt egg
Soda
Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og egg kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.
Russian
2 cl gin
2 cl vodka
2 cl kakaolikør
Rist godt med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.
Salome
1/3 gin
1/3 Dubonnet
1/3 tørr vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Satan's Whiskers
1/5 gin
1/5 Grand Marnier
1/5 tørr vermut
1/5 søt vermut
1/5 appelsinjuice
En dash orange bitter
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Sifi Flip
2/5 gin
1/5 Cointreau
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme
Rist med is og sil over i dobbelt cocktailglass.
Silver Jubilee
2/4 gin
1/4 Crème de Banane
1/4 kremfløte
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Silver Fizz
4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
En eggehvite
Soda
Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og eggehvite kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.
Singapore Sling
4 cl gin
2 cl cherry brandy
3 cl sitron saft eller sour mix
1 dash D.O.M. Bénédictine (valgfritt)
soda (eller 7up)
Shake godt og sil over i et Highball eller collinsglass med en isbit, eller hell over knust is. Fyll opp med vann eller soda.
Sloe Comfortable Screw
2 deler vodka
1/2 del Gordons Gin
1/2 del Southern Comfort
4 deler appelsin juice
Hell over i et highballglass med mye isbiter. Rør godt rundt.
Snake In The Grass
2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl tørr vermut
2 cl sitronsaft
Rist med is og sil over i cocktailglass.
Spirit of Lisboa
Nr. 2 ICC 1998
2,0cl Beefeater Dry Gin
1,0cl Cointreau
2,0cl Bols Apricot Brandy
1,0cl Vermouth Bianco
1,0cl frisk pærejuice
Pynt: frisk frukt
Spitfire
3/6 gin
2/6 Crème de Cacao
1/6 tørr vermut
Tre dråper Pernod direkte i glasset
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær
Stella Polaris
3/5 gin
1/5 Chartreuse, grønn
1/5 tørr vermut
En dråpe limejuice
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en lime båt.
Stratos
3/8 gin
2/8 Drambuie
2/8 Cinzano Dry
1/8 Crème de Banane
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitronpeel.
Strawberry Dawn
1/2 gin
1/2 Coconut Cream
To - tre friske jordbær
Blend - cocktailglass.
Sweet Martini
4 cl gin
1 cl søt vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
T&A
Innsendt av Tor Arne
En dash med appelsinkonsentrat (kvikk)
6 cl Gin
tonic
Rist med is og sil over i et cocktailglass. Fyll opp med tonic
Taj Mahal
2 cl gin
2 cl Calvados
2 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)
2 cl sitronsaft
Rist og sil. Server med sitronskive i godt avkjølt cocktailglass.
Thanksgiving Cocktail
1 del Gordons Gin
1 del tørr vermouth
1 del apricot brandy
noen dråper sitron saft eller sour mix
1 cocktailbær
Shake med isbiter og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktailbæret.
The Claridge
1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermouth
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy
Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.
The Filby
2/5 gin
1/5 Amaretto
1/5 Campari
1/5 tørr vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.
The Fix
2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter
Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.
The Fizz (Gin Fizz)
2 deler Gordons Gin
1 del (eller mer) sitron saft eller sour mix
1 del (eller mindre) sukker
soda
Shake med knust is og sil over i et highballglass uten is. Angrip med soda samtidig som du rører rundt. Drikk mens det bruser.
The Rickey
2 deler Gordons Gin
1 del friskpresset lime (eller sitron) juice
1 eller flere dasher grenadin
1 langt tvistet lime skall
soda
Miks ingrediensene med isbiter i et old fashionedglass. Tilsett lime skallet. Toppes med soda og rør godt med en barskje..
Tiger
2 cl gin
2 cl kakaolikør
2 cl fløte
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
Tokyo ice tea
Innsendt av Robert
Gin 1 cl
Vodka 1 cl
Contreu 1 cl
Midori(Peach) 1 cl
Sour 1 cl
Dette ristes og fylles opp med Sprite i ett longdrinkglass
Tom Collins
6 cl gin
8 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
soda
Rist gin, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil opp i pjolterglass. Fyll opp med soda. Garner med en halv sitronskive og cocktailbær.
Trinity
1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Tropical Doll
3 cl gin
2 cl Campari
2 cl appelsinjuice
Rist. Hell over knust is i cocktailglass. Garner med rødt bær, appelsinskive og sugerør.
Union Jack
1 1/2 del Gordons Gin
1 spiseskje Crème Yvette
Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.
Up against the wall Mexican style:
Innsendt av Robert
Tequila 1 cl
Southern comfort 1cl
Gin 1 cl
Galliano 1 cl
Fylles opp med appelsinjuice.
The Visitor
1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Banane
En dash appelsinjuice
En eggehvite
Rist med is og sil i dobbelt cocktailglass.
Western Rose
2/4 gin
1/4 apricot brandy
1/4 tørr vermut
en dash sitronsaft
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
White Lady
4 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl sitronsaft
Rist godt sammen med is og sil over i et cocktailglass. Garner med cocktailbær.
White Lily
2 cl gin
2 cl hvit rom
2 cl Cointreau
1 dråpe pernod
Rør og sil over i cocktailglass.
Yellow Daisy
2/5 gin
2/5 tørr vermut
1/5 Grand Marnier
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Yolanda
2 cl gin
2 cl Cognac
4 cl søt vermut
1 dråpe grenadin
1 dråpe Pernod
Rør med is og sil. Server i cocktailglass.
Zaza
1/2 gin
1/2 Dubonnet
En dash Angostura Bitter
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.