Absolut Brennesle
2/3 Absolut Pepper
1/3 grønn Curaçao
Fyll opp med tonic
Rør og server i longdrinkglass. Garner med en sitronspiral.
Alleluja
3/6 Tequila mariachi
1/6 Maraschino
1/6 Blue curacao
1/6 sitronsaft
Litt eggehvite
Bitter Lemon
Rystes og helles i et longdrinkglass. Garner med sitronskive, appelsinpeel, mynteblader og to kirsebær.
All Stars
2 cl gin
2 cl Curaçao Orange
2 cl Bènèdictine
2 cl søt vermut
Rør drinken med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronspiral.
Apricot Lady
3 cl mørk rom
3 cl Apricot Brandy
3 cl presset lime
3 stenk Curaçao Orange
3 stenk eggehvite
Hell ingrediensene i et romslig Cognacglass med mye knust is. Rør godt.
Avalanche
1 del hvit rom
1/2 del Sambuca
1/2 del blå curacao
mineralvann
is
Fyll et longdrinkglass med is, hell i rom, Sambuca og blå curacao. Toppes med mineralvann.
B-52 I
1 del Cointreau
1 del Bailey's
1 del Blue Curacao
Hell først Cointreau i et smalt glass, hell så Bailey's via en teskje langs kanten av glasset slik at de ikke blandes.
Tilslutt has Blue Curacao i på samme måte som med Bailey's. Du har nå en 3 delt drink. Utrolig god
Banana Bender
1 del bananlikør
1/2 del blue curacao
1 del eplejuice
1 del fløte
is
Bland alt i et mikseglass, Rystes, og siles i et cocktailglass.
Banshee
3/10 Crème de Cacao, hvit
3/10 crème de Banane
4/10 kremfløte
Blend - goblet.
Blue Devil
4 cl gin
2 cl blå Curaçao
2 cl sitronsaft
Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronskall.
Blue Hawaiian
2 deler Bacardi
1/2 del blå Curaçao
1 del ananas juice
1 dash kokosnøtt fløte
Shake med isbiter og sil over i et cocktailglass.
Blue Heaven
4 cl hvit rom
2 cl blå Curaçao
1 cl Grand Mariner
1 cl sitronsaft
Rist med is. Sil opp i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en halv sitronskive.
Blue Lady
2/4 blå Curaçao
1/4 gin
1/4 sitronsaft
Litt eggehvite
Shake - cocktailglass.
Blue Lagoon
1/2 blå Curaçao
1/2 vodka
Limonade
Build - longdrinkglass. Garner med et kirsebær og 1/2 sitronskive.
Blue Martini
1 3/4 oz Vodka
3/4 oz Blue Curacao
1 liten sitron båt i glasset
Serveres i kaldt cocktailglass.
Blue Moon
4/10 gin
2/10 Blue Curaçao Bols
2/10 Cointreau
2/10 ananasjuice
Schweppes limonade
Shake - longdrinkglass
Garner med en ananasbit og et grønt kirsebær.
Serveres med sugerør.
Blue Temptation
Vinner ICC 1998
2,5cl Bols Blue
2,0cl Pisang Ambon
1,0cl Bols Crème de Bananes
0,5cl Absolut Vodka
1,0cl frisk fløte
Pynt: appelsinskall, friske bær, mint
Blå truse
2 cl. blå curacao
2 cl. Papillon bananlikør
dash sour
Dette blendes i 1 sekund, fylles i longdrink glass fylles nesten helt opp med sprite, toppes med sour mix. garneres med rødt cocktail bær og lime.
Bobby Burns
3 cl Bourbon whiskey
3 cl blå Curaçao
3 dasher D.O.M. Bénédictine
Rør drinken med is. Sil den opp i et cocktailglass, press et sitronskall over og slipp skallet i drinken.
Bosom Caresser
2/3 brandy
1/3 Orange Curaçao
En eggehvite
En barskje grenadine
Shake - dobbelt cocktailglass.
Bourbon Cocktail
2 deler Bells whisky
1 del sitron saft eller sour mix
1/3 del Curaçao
1/2 del Bénédictine
1 dash Angostura bitter
1 tvist sitron
Shake med knust is og server "on the rocks" i et old fashionedglass. Pynt med sitron.
Brevann
2 cl vodka
1 cl Crème de Banane
1 cl grønn Curaçao
3 cl grapefruktjuice
8 cl sitronsaft
Shake - longdrinkglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.
Cactus Bite
2 deler tequila
2 deler triple sec
2 deler Drambuie
2 deler sitron juice
en dash med Angostura Bitter
1/2 ts melis
Bland ingrediensene, helles i et longdrinkglass.
Champion
3/10 Vermouth Cinzano Dry
3/10 White Label skotsk whisky
2/10 Bénédictine
2/10 hvit Curaçao Bols
Shake og sil i et cocktailglass.
Conca d'Oro
5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino
Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.
Cool Banana
3/10 Crème de Banane
3/10 hvit Curaçao
1/10 grenadine
3/10 kremfløte
Litt eggehvite
Shake og sil i cocktailglass.
Corcovado
2 cl Tequila
2 cl blå Curaçao
2 cl Drambuie
Fruktchampagne
Hell brennevinsortene i et pjolterglass med is og rør om. Fyll opp med fruktchampagne. Garner med sugerør og sitronkive med cocktailbær.
Crusta
2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral
Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.
Deep Blue
2 cl vodka
2 cl blå curacao
2 cl søt musserende
Brennevinet røres på is, helles i et cocktailglass.
Toppes med Musserende. Blått bær til garnityr.
Dutch Trade Winds
2 deler hollandsk genever gin (Claeryn hvis mulig)
1/2 del hollandsk curacao
1/2 del sitron saft eller sour mix
smak til med sukker sirup
Shake grundig med knust is og sil over i et cocktailglass.
East India
6/8 brandy
1/8 Orange Curaçao
1/8 ananasjuice
en dash Angostura Bitter
Shake og sil i et cocktailglass. Garner med en sitrontwist og et kirsebær.
El Presidente
1 1/2 del hvit rom
1 1/2 del tørr fransk vermouth
1/2 del Curaçao
2 dasher grenadin
Rør eller shake med isbiter og sil over i et cocktail glas.
Evans
8/10 Rye whiskey
1/10 Apricot Brandy
1/10 Curaçao
Stir - cocktailglass.
Evergreen
1 del gin
1/2 del Midori
tørr vermouth
1/4 del blå Curaçao
is
Bruk en cocktailmikser, hell i gin, Midori, vermouth, og is, røres. Helles i et cocktailglass, drypp blå curacao i midten av glasset.
Fanny Hill
1 cl Cognac
1 cl hvit Curaçao
1 cl Campari Bitter
Champagne
Rør Cognac, curaçao og Campari med isbiter i et champagneglass og fyll opp med champagne.
Flaming Lamborghini 1
1/2del Cointreau
1/2 del vodka
1/2 del grønn Chartreuse
1/2 del Kahlúa
1/2 del blå curaçao
1/2 del Sambuca
1/2 del fløte
is
Ryst ingrediensene i en cocktailmikser, helles i et cocktailglass. Flamber drinken, drikkes fort gjennom et sugerør.
Flying Dutchman
3 deler iskald genever gin
1 cl hollandsk Curaçao
1 dash appelsin bitter
Hell Curaçao over i et nedkjølt cocktailglass og snurr pø glasset. Tøm glasset. Hell genever opp i glasset med bitter pø toppen. Drikk.
Fossefall
2 cl Apfelkorn
1 cl Bols Blue Curacao
1 cl Hvit Rom
Fyll opp med Sitronbrus
Alt blandes direkte i et highballglass med isbiter. Garner med en halv sitronskive på kanten av glasset.
Gaslight
4 cl Scotch whisky
2 cl søt vermut
1 dash Curaçao Napoleon Orange
3 dasher Drambuie
Rør whisky, vermut og Curaçao med is og hell alt, også isen, direkte i glasset. Gi drinken noen dasher Drambuie til slutt.
Gloom Chaser
1 del Curaçao
1 del Grand Marnier
1 del grenadin
1 del sitron saft eller sour mix
Shake grundig med knust is og sil over i et cocktailglass.
Green Eyes
1 del Finlandia Vodka
1 del Blue Curacao
2 deler appelsin juice
Fyll et glass med is, hell i vodka og appelsin juice, rør forsiktig. Hell blå curacao flytende på toppen. Pyntes med en epleskive og to grønne cocktailbær.
Green Hope
3 cl vodka
1/2 cl bananlikør
1/2 cl hvit Curaçao
1/2 cl grapefruktjuice
1 1/2 cl sitronsaft
Rist med is. Sil over i cocktailglass. Garner med cocktailbær og sugerør.
Green Lady
2 cl gin
2 cl grønn Curaçao
2 cl sitronsaft
Noen dråper Pernod
Rist med is og sil. Server i cocktailglass.
Green signal
3/5 Smirnoff
1/5 Bols Curaçao, grønn
1/5 Cinzano Dry
Fire dråper limejuice
Rim glasset med sukker. Stir - cocktailglass. Garner med cocktailbær.
Gröna hissen
4 cl gin
2 cl grønn Curaçao
Mozell eller champagnebrus
Hell gin og likør over isbiter i st pjolterglass. Fyll glasset med champagnebrus. Garner med sitronskive og cocktailbær.
En populær og kjent drink.
Harbour Mist
1 del banan likør
2/3 del Grand Marnier
1/2 del blå curacao
2 deler fløte
is
Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass.
Hawaiian
1/2 gin
1/2 appelsinjuice
En dash Orange Curaçao
Rist og sil i et cocktailglass.
Isbjørn
4 cl vodka
2 cl blå Curaçao
Sprite
Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell i vodka og Curaçao. Fyll opp med sprite. Garner med en sitronskive og cocktailbær.
Mar de San Remo
2 cl vodka
2 cl hvit rom
3 dråper blå Curaçao
Hell ingrediensene direkte i et høyt champagneglass. Fyll opp glasset med finknust is.
Merry K
4 cl bourbon whisky
2 cl Curaçao Orange
Rør drinken med is. Sil og server i avkjølt cocktailglass. Vri sitronskall over drinken og ha det i glasset.
Miami Iced Tea
Innsendt av Christian
1 cl Southern Comfort
1 cl gin
1 cl rom
1 cl vodka
1 cl blå Curaçao
4 cl sourmix
7up
Rist med is og sil over i et longdrinkglass. Fyll opp med 7up.
Mimosa
3/10 appelsinjuice
1/10 Orange Curaçao
6/10 champagne
Build i et hvitvin glass. Topp med champagnen, ikke is i glasset.
Morning Glory
2/4 brandy
1/4 Orange Curaçao
1/4 sitronsaft
En dash Angostura Bitter
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.
Napoleon
7/10 gin
1/10 Dubonnet
1/10 Orange Curaçao
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.
Night Cap Gold
2 cl Cognac
2 cl Curaçao
2 cl Anisette
1 eggeplomme
Rist med is. Sil og server i et old fashionedglass.
Night Light
4 cl hvit rom
2 cl Orange Curaçao
1 eggeplomme
Rist med is. Sil og server i sourglass.
Nightcap Flip
1/3 Anisette
1/3 Orange Curaçao
1/3 brandy
1 eggeplomme
Rist med is og sil i dobbelt cocktailglass.
Olé
1/2 tequila
1/2 Nols Crème de Banane
To dråper Bols Curaçao Blue
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med lime og melon.
Olympic
1/3 brandy
1/3 Orange Curaçao
1/3 appelsinjuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Oriental
2/5 Rye whiskey
1/5 søt vermut
1/5 Curaçao, hvit
1/5 limejuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Pousse-Cafe
1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin
Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.
Raquel
3/10 vodka (Koskenkorva)
2/10 Bols Parfait Amour
2/10 Peter Heering Cocoa
1/10 kremfløte
2/10 Bols Blue Curaçao
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sjokoladepulver.
Sangrie
1 flaske tørr spansk rødvin
2 deler spansk brandy
1 del curacao eller lignende likør
3 deler sitron saft
3 deler appelsin juice
2 deler sukker
1/2 appelsin skjært i skiver
Rør alle ingrediensene sammen i en mugge og server i store vinglass.
Sea Breeze
3/6 vodka
1/6 tørr vermut
1/6 blå Curaçao
1/6 Galliano
Rør med is og sil over i old fashionedglass. Garner med en appelsintwist.
Suska
4 cl vodka
1 cl grønn Curaçao
1 cl Anisette
10 cl ananasjuice
Rist med is og sil i en godt avkjølt drinkpokal. Garner med appelsinskive og cocktailbær på kanten.
Sweet Memories
2 cl Ron Bacardi
2 cl Orange Curaçao (Napolèon)
2 cl tørr vermut (Noilly Prat)
Rør opp på is. Sil over i cocktailglass.
TNT 2
1/2 brandy
1/2 Orange Curaçao
En dash Pastis
En dash Angostura Bitter
Rør godt sammen med is og sil over i et cocktailglass.