Absolut Splash

2/3 Absolut
1/3 cherry brandy
Fyll opp med grape tonic

Build i et longdrinkglass.


Alleluja

3/6 Tequila mariachi
1/6 Maraschino
1/6 Blue curacao
1/6 sitronsaft
Litt eggehvite
Bitter Lemon

Rystes og helles i et longdrinkglass. Garner med sitronskive, appelsinpeel, mynteblader og to kirsebær.


Catscream
Nr. 3 ICC 1998

1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlúa
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos

 


Chablis Cup

1 flaske Chablis
4 deler Grand Marnier
4 deler kirsch
2 til 3 ferskener
1 appelsin
cocktail bær
3 spiseskjeer farin
mint blader

Skrell og skjær opp ferskenene. Skjær appelsinen i skiver og plasser disse i en liten punsj bolle sammen med cocktail bærene. Tilsett Chablis og farin. Rør godt og avkjøl i ca 30 minutter. Serveres i vinglass pyntet med mint blader.


Classic

4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.


Coconut Tequila

1 1/2 del tequila
2 dasher sitron saft eller sour mix
2 dasher kokosnøtt melk
1 dash maraschino

Mikses i blender, ca 15 sek. på lav fart, sammen med knust is. Sil over i et cocktailglass.


Conca d'Oro

5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino

Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.


Cossack Charge

4,5cl Stolichnaya vodka 
1,5cl Cognac 
1,5cl cherry brandy

Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.


Crusta

2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral

Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.


Daiquiri Blossom

4 cl lys rom
2 cl appelsinjuice
1 stenk Maraschino

Rist drinken kraftig med is. Sil og server i godt avkjølt cocktailglass.


Devil's Handbrake

1/2 del banan likør
1/2 del mango likør 
1/2 del cherry brandy

I et shotglass, legg ingrediensene etter lista. Cherry advokaat kan brukes istedenfor cherry brandy.


Dictator

4 cl vodka
1 cl Cherry Heering
1 cl Apricot Brandy

Rist med knust is og hell drinken i et old fashionedglass. Garner med en sitronskive og et cocktailbær på kanten av glasset.


Dizzy Dame

2/6 brandy
1/6 Kahlúa
1/6 cherry brandy
2/6 kremfløte.

Blend - longdrinkglass. Garner med appelsinskive og et kirsebær.


Dolores

3/4 del spansk brandy
3/4 del cherry brandy
3/4 del Crème de Cacao
1 sherry

Shake med is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktail bær på cocktail pinne.


Dubonnet Fizz

4 cl Dubbonet
1 cl Cherry Heering
3 cl appelsinjuice
soda

Rist alle ingrediensene bortsett fra soda. Hell dem i et sourglass og topp med soda.


Eton Blazer

1 del gin 
1 del kirsch 
1/4 del sitron juice 
2 ts sukker (sirup) 
finkornet farin
1 eggehvite, lett pisket 
soda vann 
is

Dypp randen av et longdrinkglass i lett pisket eggehvite og finkornet farin. Hell i is, gin, kirsch, sitron juice og sirup. Røres. Toppes med soda vann.


Fancy Free

1 1/2 del Bells whisky
2 dasher Maraschino
1 dash appelsin bitter
1 dash Angostura bitter
sitron saft eller sour mix
melis

Fukte kanten av glasset i sitron saft og dypp i melis. Shake drinken med isbiter og sil over i glasset.


Fleksnes

1/3 vodka
1/3 Peter Heering
1/3 limejuice cordial
Sprite

Build i et longdrinkglass, topp med Sprite. Garner med cocktailbær og appelsin.


French Sherbet

1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is

Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.


Frosty Dawn

4 cl lys rom
2 cl Maraschino
1 cl sukkerlake
4 cl appelsinjuice

Rist drinken kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Frozen Daiquiri

4 cl lys rom
3 cl Maraschino
4 cl presset lime
3 stenk sukkerlake

Rist med mye is. La isen følge med drinken i en stor drinkpokal. Garner med en limeskive på kanten av glasset og server med et tykt sugerør.


Gates of Hell

1 1/3 del tequila
1 teskje cherry brandy 
2 teskje lime juice 
2 teskje sitron juice 
is

Bruk et whiskyglass, hell i ingrediensene, blandes godt, og serveres.


Gin Sling 2

2 deler gin 
soda vann 
1 ss sitron juice 
en dash grenadine 
is 
sitronskive 
maraschino cherry (kirsebærlikør)

Hell gin (kan også bruke brandy, rom eller whiskey), sitron juice og grenadine i et longdrinkglass. Toppes med sodavann, server.


Hunter

4 cl kanadisk whisky
2 cl Peter Heering

Rør med is. Sil og server i cocktailglass.


King Peter

1/3 Cherry Heering
2/3 tonic
En dash sitronsaft

Build i et longdrinkglass. Garner med en sitronskive.


Kirsch and Cassis

2 deler Crème de Cassis
1 del kirsch
soda

Franskmennene rører ingrediensene og serverer, men det er langt å foretrekke å shake med knust is for å kjøle drinken godt. Server i et Ballon vin glass med et par isbiter. Fyll opp med soda.


Laguna

2 deler italiensk brandy
1/4 del vodka
1/4 del Martini Bianco
1 teskje Campari
1 dash Amaro (italiensk bitter)
1 maraschino cherry

Shake med isbiter og server i cocktailglass dekorert med cherry.


Olympia

2 deler rom
1 cl cherry brandy
1 del lime juice

Rør godt med mye is og sil over i et cocktailglass.


Peach West Indies

1 1/2 del lys rom
1/2 fersken
2 til 3 dråper Rose's Lime juice
2 til 3 dråper maraschino

Skrell ferskenen og ha den opp i en blender sammen med resten av ingrediensene og 3 deler knust is. Miks på høy hastighet i 15 sekunder. Sil over i et lite skålformet champagneglass.


Polar Bear

4 cl Bourbon whiskey
1 cl Peter Heering
1 cl hvit Crème de Menthe

Rør med is og sil. Server i cocktailglass med kirsebær.


Pousse-Cafe

1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin

Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.


Quebec

1 1/2 del Johnnie Walker whisky
2 deler Noilly Prat tørr vermouth
1 deler Amer Picon
1 deler maraschino

Rør med is i et mikseglass og server i et cocktailgass eller old fashionedglass.


Red Shadow

3 cl scotch whisky
1 cl apricot brandy
1 cl Peter Heering
3 stenk sitronsaft

Rist med is og sil opp i cocktailglass.


Roberta

1/3 vodka (Smirnoff)
1/3 Vermouth Cinzano Dry
1/3 Cherry Heering
To dråper Campari Bitter
To dråper Crème de Banane

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.


Rose

2/10 cherry brandy
2/10 kirch 6/10 tørr vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Rose of Warsaw

1 1/2 del vodka (Polsk)
1 del kirsebær likør
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura bitter

Rør rundt med is og server i et cocktailglass.


Salvatore

2/5 vodka
1/5 Cointreau
1/5 kirch
1/5 grapefruktjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Sas Polar

2 cl Bourbon whiskey
2 cl Peter Heering
1 cl appelsinjuice

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Singapore Sling

4 cl gin
2 cl cherry brandy
3 cl sitron saft eller sour mix
1 dash D.O.M. Bénédictine (valgfritt)
soda (eller 7up)

Shake godt og sil over i et Highball eller collinsglass med en isbit, eller hell over knust is. Fyll opp med vann eller soda.


Tennessee

3 deler Bells whisky
2 deler maraschino
2 dasher sitron saft eller sour mix

Shake med isbiter og server "on the rocks" i et old fashionedglass.


Vanderbilt

1/2 brandy
1/2 cherry brandy
To dasher Angostura Bitter
To dasher sukkerlake

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist og et kirsebær.


Viva Maria

4 cl tequila
2 cl Kirch Luxardo eller Maraschino
2 cl limejuice
2 cl eggehvite
1 cl grenadin

Rist med mye is og sil over i et champagneglass med finknust is. Garner med sitronskive og cocktailbær og et par sugerør.


Tilbake