Absolut Splash
2/3 Absolut
1/3 cherry brandy
Fyll opp med grape tonic
Build i et longdrinkglass.
Alleluja
3/6 Tequila mariachi
1/6 Maraschino
1/6 Blue curacao
1/6 sitronsaft
Litt eggehvite
Bitter Lemon
Rystes og helles i et longdrinkglass. Garner med sitronskive, appelsinpeel, mynteblader og to kirsebær.
Catscream
Nr. 3 ICC 1998
1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlúa
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos
Chablis Cup
1 flaske Chablis
4 deler Grand Marnier
4 deler kirsch
2 til 3 ferskener
1 appelsin
cocktail bær
3 spiseskjeer farin
mint blader
Skrell og skjær opp ferskenene. Skjær appelsinen i skiver og plasser disse i en liten punsj bolle sammen med cocktail bærene. Tilsett Chablis og farin. Rør godt og avkjøl i ca 30 minutter. Serveres i vinglass pyntet med mint blader.
Classic
4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft
Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.
Coconut Tequila
1 1/2 del tequila
2 dasher sitron saft eller sour mix
2 dasher kokosnøtt melk
1 dash maraschino
Mikses i blender, ca 15 sek. på lav fart, sammen med knust is. Sil over i et cocktailglass.
Conca d'Oro
5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino
Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.
Cossack Charge
4,5cl Stolichnaya vodka
1,5cl Cognac
1,5cl cherry brandy
Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.
Crusta
2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral
Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.
Daiquiri Blossom
4 cl lys rom
2 cl appelsinjuice
1 stenk Maraschino
Rist drinken kraftig med is. Sil og server i godt avkjølt cocktailglass.
Devil's Handbrake
1/2 del banan likør
1/2 del mango likør
1/2 del cherry brandy
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista. Cherry advokaat kan brukes istedenfor cherry brandy.
Dictator
4 cl vodka
1 cl Cherry Heering
1 cl Apricot Brandy
Rist med knust is og hell drinken i et old fashionedglass. Garner med en sitronskive og et cocktailbær på kanten av glasset.
Dizzy Dame
2/6 brandy
1/6 Kahlúa
1/6 cherry brandy
2/6 kremfløte.
Blend - longdrinkglass. Garner med appelsinskive og et kirsebær.
Dolores
3/4 del spansk brandy
3/4 del cherry brandy
3/4 del Crème de Cacao
1 sherry
Shake med is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktail bær på cocktail pinne.
Dubonnet Fizz
4 cl Dubbonet
1 cl Cherry Heering
3 cl appelsinjuice
soda
Rist alle ingrediensene bortsett fra soda. Hell dem i et sourglass og topp med soda.
Eton Blazer
1 del gin
1 del kirsch
1/4 del sitron juice
2 ts sukker (sirup)
finkornet farin
1 eggehvite, lett pisket
soda vann
is
Dypp randen av et longdrinkglass i lett pisket eggehvite og finkornet farin. Hell i is, gin, kirsch, sitron juice og sirup. Røres. Toppes med soda vann.
Fancy Free
1 1/2 del Bells whisky
2 dasher Maraschino
1 dash appelsin bitter
1 dash Angostura bitter
sitron saft eller sour mix
melis
Fukte kanten av glasset i sitron saft og dypp i melis. Shake drinken med isbiter og sil over i glasset.
Fleksnes
1/3 vodka
1/3 Peter Heering
1/3 limejuice cordial
Sprite
Build i et longdrinkglass, topp med Sprite. Garner med cocktailbær og appelsin.
French Sherbet
1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is
Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.
Frosty Dawn
4 cl lys rom
2 cl Maraschino
1 cl sukkerlake
4 cl appelsinjuice
Rist drinken kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Frozen Daiquiri
4 cl lys rom
3 cl Maraschino
4 cl presset lime
3 stenk sukkerlake
Rist med mye is. La isen følge med drinken i en stor drinkpokal. Garner med en limeskive på kanten av glasset og server med et tykt sugerør.
Gates of Hell
1 1/3 del tequila
1 teskje cherry brandy
2 teskje lime juice
2 teskje sitron juice
is
Bruk et whiskyglass, hell i ingrediensene, blandes godt, og serveres.
Gin Sling 2
2 deler gin
soda vann
1 ss sitron juice
en dash grenadine
is
sitronskive
maraschino cherry (kirsebærlikør)
Hell gin (kan også bruke brandy, rom eller whiskey), sitron juice og grenadine i et longdrinkglass. Toppes med sodavann, server.
Hunter
4 cl kanadisk whisky
2 cl Peter Heering
Rør med is. Sil og server i cocktailglass.
King Peter
1/3 Cherry Heering
2/3 tonic
En dash sitronsaft
Build i et longdrinkglass. Garner med en sitronskive.
Kirsch and Cassis
2 deler Crème de Cassis
1 del kirsch
soda
Franskmennene rører ingrediensene og serverer, men det er langt å foretrekke å shake med knust is for å kjøle drinken godt. Server i et Ballon vin glass med et par isbiter. Fyll opp med soda.
Laguna
2 deler italiensk brandy
1/4 del vodka
1/4 del Martini Bianco
1 teskje Campari
1 dash Amaro (italiensk bitter)
1 maraschino cherry
Shake med isbiter og server i cocktailglass dekorert med cherry.
Olympia
2 deler rom
1 cl cherry brandy
1 del lime juice
Rør godt med mye is og sil over i et cocktailglass.
Peach West Indies
1 1/2 del lys rom
1/2 fersken
2 til 3 dråper Rose's Lime juice
2 til 3 dråper maraschino
Skrell ferskenen og ha den opp i en blender sammen med resten av ingrediensene og 3 deler knust is. Miks på høy hastighet i 15 sekunder. Sil over i et lite skålformet champagneglass.
Polar Bear
4 cl Bourbon whiskey
1 cl Peter Heering
1 cl hvit Crème de Menthe
Rør med is og sil. Server i cocktailglass med kirsebær.
Pousse-Cafe
1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin
Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.
Quebec
1 1/2 del Johnnie Walker whisky
2 deler Noilly Prat tørr vermouth
1 deler Amer Picon
1 deler maraschino
Rør med is i et mikseglass og server i et cocktailgass eller old fashionedglass.
Red Shadow
3 cl scotch whisky
1 cl apricot brandy
1 cl Peter Heering
3 stenk sitronsaft
Rist med is og sil opp i cocktailglass.
Roberta
1/3 vodka (Smirnoff)
1/3 Vermouth Cinzano Dry
1/3 Cherry Heering
To dråper Campari Bitter
To dråper Crème de Banane
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.
Rose
2/10 cherry brandy
2/10 kirch 6/10 tørr vermut
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Rose of Warsaw
1 1/2 del vodka (Polsk)
1 del kirsebær likør
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura bitter
Rør rundt med is og server i et cocktailglass.
Salvatore
2/5 vodka
1/5 Cointreau
1/5 kirch
1/5 grapefruktjuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.
Sas Polar
2 cl Bourbon whiskey
2 cl Peter Heering
1 cl appelsinjuice
Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.
Singapore Sling
4 cl gin
2 cl cherry brandy
3 cl sitron saft eller sour mix
1 dash D.O.M. Bénédictine (valgfritt)
soda (eller 7up)
Shake godt og sil over i et Highball eller collinsglass med en isbit, eller hell over knust is. Fyll opp med vann eller soda.
Tennessee
3 deler Bells whisky
2 deler maraschino
2 dasher sitron saft eller sour mix
Shake med isbiter og server "on the rocks" i et old fashionedglass.
Vanderbilt
1/2 brandy
1/2 cherry brandy
To dasher Angostura Bitter
To dasher sukkerlake
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist og et kirsebær.
Viva Maria
4 cl tequila
2 cl Kirch Luxardo eller Maraschino
2 cl limejuice
2 cl eggehvite
1 cl grenadin
Rist med mye is og sil over i et champagneglass med finknust is. Garner med sitronskive og cocktailbær og et par sugerør.