Bloody monkey brain
Shooter
Sitrongenever
Baileys Irish Cream (Legg i frysen i minimum 1 time)
Rød grenadin.
For denne oppskriften er det viktig at glasset er lite. Bruk derfor et likørglass.
Halve glasset fylles med sitrongenever. Fyll en teskje med iskald Baileys og hell den forsiktig opp i geneveren. Ta -en- dråpe rød genever og det praktfulle resultatet kan servers. Det er viktig at Baileysen er skikkelig kald.
Geneveren er litt klissete slik at Baileysen holder seg samlet, akkurat som en liten hjerne, Grenadinen vil legge seg mellom "hjernepølsene" slik at det hele får en fin og ekte finish.
Buttery Nipple
1/2 Butterscotch schnapps
1/2 Irish cream
Serveres i whiskyglass gjerne med knust is.
Calypso
2 cl lys rom
2 cl Strega
3 cl tørr vermut
Rør med is og sil i et godt avkjølt cocktailglass.
Calypso Shoots
1/2 del Bailey's Irish Cream
1/3 del Malibu
2/3 del rom
I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Carin
4/8 Gordon's Gin
2/8 Dubonnet
2/8 Mandarinetto
Napolèon
Stir - cocktailglass. Garner med en sitronpeel.
Catscream
Nr. 3 ICC 1998
1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlúa
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos
Chastity Belt Shooter
2/3 del Tia Maria
1/3 del Frangelico
1/3 del Baileys Irish Cream
1 ss pisket krem
I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Cherry Ripe
1 del white crème de cacao
1 del Malibu
1 del cherry advokaat
3 deler melk
1/2 del kremfløte
Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass.
Chicano
1 del tequila
1 del Opal Nera
1 1/2 del sitron juice
1/2 del sirup
is
Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Dekorer med en sitronskive.
Chocolate Nougat Shooter
1/3 del Frangelico
1/3 del DOM Bénédictine
1/3 del Baileys Irish Cream
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Coconut Diaquiri
2 cl lyst rom
4 cl Cocolada
3 stenk eggehvite
4 cl presset lime
Rist ingrediensene kraftig med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass.
Daily Mail
2 cl kanadisk whisky
2 cl Amer Picon
2 cl konsentrert appelsinsaft
3 stenk Angostura Bitter
Rist drinken godt. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.
Dark Sunset
3/4 del mørk crème de cacao
3/4 del Malibu
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Devil's Handbrake
1/2 del banan likør
1/2 del mango likør
1/2 del cherry brandy
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista. Cherry advokaat kan brukes istedenfor cherry brandy.
Dizzy Blonde
2 deler advokaat
1 del Pernod
mineralvann
is
Bruk et longdrinkglass, hell advokaat og Pernod over isen. Toppes med mineralvann. Dekorer med kirsebær.
Djunga
1 del hvit rom
1/2 del Mandarine Napoleon likør
1/2 del Galliano
2 deler guajava juice
1 del appelsin juice
is
Hell ingrediensene og knust is i en cocktailmikser, Ryst og server.
Doctor Espresso
1 espresso
3cl hver av kaffe og vaniljelikøren fra Sheridan's Original Double Irish Liqueur
1,5cl Jameson Irish Whiskey
Røres godt, og toppes med ett dryss av finmalt espresso kaffe.
Double Date
1/2 del Midori
1/2 del white crème de menthe
1/2 del D.O.M. Bénédictine
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Duchess
1/3 søt vermut
1/3 tørr vermut
1/3 Pastis
Stir - cocktailglass.
Dynamo
2 cl vodka
4 cl St. Raphaèl
Rør med is og sil drinken i godt avkjølt cocktailglass. Pynt med cocktailbær og press sitronskall over drinken før du har det i glasset.
Ebony
1 del Tia Maria
1 del advokaat
mineralvann
is
Bruk et longdrinkglass, hell advokaat over isen, og fylles nesten med mineralvann. Legg Tia Maria forsiktig på toppen.
El Dorado I
1 del hvit rom
1 del Advokaat
1 del hvit Crème de Cacao
is
1 appelsinskallspiral
tørket kokosnøtt
1 cocktailbær
1 appelsinskive
Gni et appelsinskall rundt randen på et stort cocktailglass, dypp glasset i tørket kokosnøtt. Bruk en cocktailmikser, hell i is, rom, Advocaat, Crème de Cacao og tørket kokosnøtt. Rystes og helles i cocktailglasset.
El Dorado II
4 cl hvit rom
2 cl egglikør.
2 cl brun kakaolikør
1 ss kokosmasse
Rist med is. Sil i champagneglass med sugerør.
Elisa
2/6 Ruhm Hacana Club
1/6 Amaro Averna
1/6 Apricot Brandy SIS
1/6 Torino vermouth
1/6 Spurmante Gancia Brut
Stir - cocktailglass. Garner med appelsintwist og et rødt kirsebær.
Evergreen
1 del gin
1/2 del Midori
tørr vermouth
1/4 del blå Curaçao
is
Bruk en cocktailmikser, hell i gin, Midori, vermouth, og is, røres. Helles i et cocktailglass, drypp blå curacao i midten av glasset.
Finlandia Coffee
1 del Finlandia Vodka
1 del multe likør
4-5 deler sterk kaffe
Pisket fløte
Bland vodka og multe likør i et kaffekrus. Rør inn kaffen, toppes med pisket fløte.<
First Love
1 del Midori
1 del Cadbury Cream Likør
1/2del banan likør
3 del ananas juice
2 deler fløte
is
Bruk en cocktailmikser, hell i alle ingrediensene. Rystes og helles over i et longdrinkglass.
Flaming Lamborghini 1
1/2del Cointreau
1/2 del vodka
1/2 del grønn Chartreuse
1/2 del Kahlúa
1/2 del blå curaçao
1/2 del Sambuca
1/2 del fløte
is
Ryst ingrediensene i en cocktailmikser, helles i et cocktailglass. Flamber drinken, drikkes fort gjennom et sugerør.
Flaming Lover
Shots
1/2 del Sambuca
1/2 del Cointreau
Hell Cointreau i et shotglass og flamber. Begynn drikkingen gjennom et sugerør, samtidig som man heller Sambuca over den flammende Cointreauen. Vær klar i hodet når du prøver første gang!
Florida
1 1/4 del appelsin juice
1/2 del Gordons gin
1 cl Kirschwasser
1 cl Triple Sec
1 dash sitron saft eller sour mix
Shake grundig med isbiter og server "on the rocks" i et collinsglass.
Fluffy Duck
2 cl gin
2 cl Advokaat
1 cl Cointreau
1 cl appelsinjuice
4 cl soda
Ha rikelig med is i et stort whiskyglass. Hell i alle ingrediensene bortsett fra soda og rør om. Fyll på med soda og pynt med appelsinskive på kanten. Server med sugerør.
Fossefall
2 cl Apfelkorn
1 cl Bols Blue Curacao
1 cl Hvit Rom
Fyll opp med Sitronbrus
Alt blandes direkte i et highballglass med isbiter. Garner med en halv sitronskive på kanten av glasset.
Fourh Degree
1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
To dasher Pastis
Stir - cocktailglass.
Fraises Fizz
1 1/2 del Gordons Gin
1 del jordbær likør
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 del dash sukker sirup
1 tvist sitron skall
1 jordbær
Shake grundig med knust is og sil over i et highballglass uten is. Rør godt. Dekorer med sitron skall og jordbær.
French 75
2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne
Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.
Frozen Strawberry Margarita
1 1/2 del tequila
1 del Triple Sec (appelsin likør)
50 g jordbær
1/2 del sitronjuice
is
Knus ingrediensene til en jevn puré. Helles i et whiskyglass, som er blitt dyppet i eggehvite og salt. For en ekstra forfriskende smak, bruk et par mynteblader, enten iblandet fra starten eller som pynt.
Gas
Shots
1/3 del Sambuca
1/3 del Galliano
1/3 del Amaretto
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Geisha Lady
1 del Midori
1 del lys rom
1/2 del crème de banane
1 del fløte
en dash med grenadine
is
Bruk en cocktailmikser, bland alle ingrediensene. Hell i et champagneglass, og server.
Genoa
2 deler Sambuca
2 deler tørr Martini
1 1/2 del grappa (Bosso Vecchio hvis mulig)
Shake med is og server med to-tre isbiter i et old fashionedglass. Eller - shake uten is og server i et brandy glass.
German Brand
2 deler (eller mer) Steinhäger schnapps
1/4 del (eller mindre) Kirschwasser eller bjørnebær likør
1 dash Underberg eller Kabänes Bitter
Kjøl ned flasken med Steinhäger i fryseren. Rør ingrediensene med masse is og server som en Dry Martini uten pynt.
Gloria
2/8 Bitter Campari
2/8 Royal Stock
2/8 Whisky Old Crown
1/8 White special Carpano Vermouth
1/8 Amaretto di Saronno
Stir - cocktailglass. Garner med en sitronpeel og et rødt kirsebær.
Golden Tang
4 cl vodka
2 cl Strega
1 cl Crème de Bananes
3 cl appelsinjuice
Rist sprit og juice. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Dekorer med cocktailbær på pinne.
Grand Quetsch
1 del Grand Marnier
1 cl Quetsch
1 dash appelsin juice
1 appelsin skive
Rør rundt uten is. Hell over i et cocktail- eller champagneglass med knust is. Dekorer med appelsin skive.
Grappa Strega
1 del grappa
1 del Strega
1 dash sitron saft eller sour mix
1 dash appelsin juice
Shake med is og server i et cocktailglass.
Greek Buck
1 1/2 del Metaxa brandy
1 dash Ouzo
2 dasher sitron saft eller sour mix
ingefærøl
Shake brandy og mix sammen med isbiter og sil over isbiter i et collinsglass. Tilsett ingefærøl og la ouzoen flyte på toppen.
Hairy Virgin
2 deler lys rom
1 del triple sec
2 deler ananas juice
Blandes, serveres i et eksotisk utseende glass. Pynt med kirsebær.
Half Nelson
Shots
1 cl green crème de menthe
0.75 cl jordbær likør
1.25 cl Grand Marnier
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Harbour Lights
Shots
1 del Kahlúa
1 del Sambuca
1 del Green Chartreuse
I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.
Harmony
3/6 Beefeater gin
1/6 Grand Mariner Cordon Jaune
1/6 Monin pasjonsfruktsirup
1/6 frisk presset sitron
en dash Frothèe
Rist og sil over i cocktailglass. Garner med frisk fiken og mynteblad.
Hawaiian Cocktail
2 del gin
1/2 del triple sec
dash med ananas juice
Rystes, server i et cocktailglass.
Hills Angels
3 cl London Hill Gin
1 cl Licor 43
1 cl Martini Extra Dry
Shakes med is og siles i et cocktailglass. Garnityr: 1 grønn oliven.
Jack Rose
2 deler eple brandy
juice fra 1 lime (eller mindre)
1 dash (eller mer) grenadine
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Jamaica Joe
2 cl jamaicarom
2 cl Tia Maria
2 cl Advocaat
Rist drinken kraftig. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Dryss revet muskatnøtt over.
Jockey Club
2 deler Gordons Gin
2 cl Crème de Noyau
4 dasher sitron saft eller sour mix
smak til med appelsin- og angostura bitter
Shake med is og sil over i et cocktailglass.
Kir Imperial
1/10 Crème de Framboise
9/10 champagne eller annen musserende vin
Server i et champagneglass.
Ladies' Cocktail
1 1/2 til 2 deler Bells whisky
1/2 del (eller mer) Pernod
1/2 del (eller mindre) anisette
2 dasher (eller mer) Angostura Bitters
1 ananasskive
Rør med isbiter og sil over i et cocktailglass. Dekorer med ananasskiven.
Laguna
2 deler italiensk brandy
1/4 del vodka
1/4 del Martini Bianco
1 teskje Campari
1 dash Amaro (italiensk bitter)
1 maraschino cherry
Shake med isbiter og server i cocktailglass dekorert med cherry.
Liberty
1 1/2 del eple brandy
1 dash (eller mer) lys rom
noen dråper søt sirup
Rør sammen med is og hell over i et cocktailglass.
Lillet Cocktail
1 1/2 del Lillet
1 cl Gordons Gin
1 tvist sitron
Rør med is. Server med sitron i et Cocktail eller old fashionedglass.
Limbo
1/5 Peach brandy
4/5 ananasjuice
Build i et longdrinkglass.
Limey
1 del lys rom
1 1/2 spiseskje lime likør
2 cl triple sec
2 dasher lime juice
1 tynn lime skive
Miks i en blender med 3 deler knust is på lav hastighet i 15 sekunder. Sil over i et skål formet champagneglass. Dekorer med lime.
Madam
Innsendt av Bernt Ole
2 cl Absolutt citron
2 cl melonlikør
2 cl lime/sitronlikør
12 cl nektarjuice
Pyntes med en limespiral øverst i glasset og en appelsinskive på kanten.
(Anbefaler å bruke tropiknektar eller annen nektar som er sånn passe søtt)
Magic Star
3/10 Crème de Cacao, white
3/10 Pisang Ambon
2/10 Kiwi liqeuer
2/10 kremfløte
En dash grenadine
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en skive kiwi og revet sjokolade.
Malibu annanas
Innsendt av Kathrine
3/5 Malibu
2/5 syrlig (gjerne sprudlende) ananas juice
Sitronskive
Sugerør
Blandes godt i longdrinkglass. Sett i sugerøret og pynt med sitronskiven.
Mellow Yellow
Meget god!
3 cl Licor 43
1 cl Stolichaya Vodka
3 cl appelsinjuice
1 cl sourmix
Shakes med is, sil over i et cocktailglass. Garner med en physalis på kanten av glasset.
Midori Sour
2 til 3 deler Midori
1/2 til 2 deler hvit rom
1 del fløte
Shake og sil over i et nedkjølt sourglass.
Midori Spritzer
2 cl Midori
6 cl hvitvin
Soda eller fruktchampagne
Legg is i et stort vinglass. Hell over ingrediensene, soda helles i til slutt.
Molokai Mike
2 cl lys rom
2 cl Cognac
2 cl Negrita
3 cl sitronjuice
3 cl appelsinjuice
3 cl oreget syrup
Grenadine
Hell alle ingrediensene bortsett fra Negrita og grenadine i en stor drinkepokal. Bland Negrita og grenadine og hell det forsiktig over drinken.
Moonlight
1/10 Cognac
2/10 Mandarine Imperial
1/10 Sukkerlake
2/10 Kremfløte
4/10 varm svart kaffe
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med appelsinpeel og mandarintwist.
Mount Fuji
1 1/2 del lys rom
1 1/2 del applejack
1 del Southern Comfort
1 del sukker
saften fra en halv lime
1 del 75% rom
fruktkjøtt fra en halv lime
Kjør ingrediensene i en blender for å fremprodusere en isaktig lava. Hell det over i et sourglass. Legg fruktkjøttet rundt kanten på innsiden av glasset likt et krater og fyll opp i sterk rom. Drikk med sugerør og se opp for utbrudd.
Night Cap Gold
2 cl Cognac
2 cl Curaçao
2 cl Anisette
1 eggeplomme
Rist med is. Sil og server i et old fashionedglass.
Nightcap Flip
1/3 Anisette
1/3 Orange Curaçao
1/3 brandy
1 eggeplomme
Rist med is og sil i dobbelt cocktailglass.
Orange Fizz
2 deler Gordons Gin
2 cl triple sec
2 spiseskjeer sitron saft eller sour mix
1 1/2 dash sukker sirup
2 dasher Orange Bitters
soda
appelsin juice
1 appelsinskive
Shake med is og sil over i et sourglass. Tilsett is og soda, litt appelsin juice og appelsinskiven.
Passoã Orange
1/3 Passoã
2/3 appelsinjuice
Build i et longdrinkglass med isbiter.
Piccadilly
2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash Pastis
En dash grenadine
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Pimm's No.1
En del Pimm's No.1
Fyll opp med soda, limonade eller ingefærøl.
Build i en stor goblet. Garner med en appelsinskive, sitronskive og agurk om ønskelig.
Pisco Punch
3 deler Pisco brandy
1 1/2 dash søt sirup
1 dash lime juice
1 eggehvite
Angostura Bitters
Shake alle ingrediensene unntatt Angostura Bitter sammen med isbiter, sil over i et sourglass og tilsett Angostura Bitter til slutt.
Portugisisk Ulvehyl
Innsendt av Terje
2 deler Malibu
5 deler H-melk
masse knust is, en touch av Grenadin
Og Voala ! Så har Du en fantastisk kvinnfolkdrink. Prøv selv.
Pousse-Cafe
1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin
Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.
Quebec
1 1/2 del Johnnie Walker whisky
2 deler Noilly Prat tørr vermouth
1 deler Amer Picon
1 deler maraschino
Rør med is i et mikseglass og server i et cocktailgass eller old fashionedglass.
Raquel
3/10 vodka (Koskenkorva)
2/10 Bols Parfait Amour
2/10 Peter Heering Cocoa
1/10 kremfløte
2/10 Bols Blue Curaçao
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sjokoladepulver.
Red Memories
2/5 Vargtass
1/5 Cointreau
1/5 Dubonnet
1/5 Monin Sirop de Fraise
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en lime båt og en sitrontwist.
Repeat
2/4 vodka (Smirnoff)
1/4 Tio Pepe
1/4 Drambuie
En dash linjeakevitt
En dråpe Angostura Bitter
Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Sazerac
7/10 Rye Whiskey
2/10 sukkerlake
1/10 Pastis
To dasher Angostura Bitter
Rør med is og sil over i old fashionedglass. Garner med en sitrontwist.
Sex on the Beach
1 del vodka
1 del fersken schnapps
1 dash bjørnebær likør (valgfritt)
2 deler tranebær juice
2 deler appelsin juice
2 deler ananas juice (valgfritt)
Hell over i et highballglass med is og rør rundt. Du kan også shake ingrediensene og servere drinken som en shot.
Sex on the Beach II
1 del Midori eller annen melonlikør
1 del crème de cassis
3 deler ananas juice
3 deler tranebær juice
Rist med is og sil over i et highballglass med is. Du kan også shake ingrediensene og servere drinken som en shot.
Snowball
En del Advocaat (egglikør)
En dash limejuice cordial
Toppes med limonade (Sprite / 7up)
Build i et longdrinkglass. Garner med to kirsebær og en halv appelsinskive.
Snowball (variant)
En del Advocaat (egglikør)
En del vodka
En dash limejuice cordial
Toppes med limonade (Sprite / 7up)
Blend - longdrinkglass. Garner med to kirsebær og en halv appelsinskive.
Stingray
1/3 Pastis
1/3 apricot brandy
1/3 appelsinjuice
En dash eggehvite
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Strawberry Daiquiri
1/4 sitronsaft
1/4 jordbærlikør
2/4 hvit rom
Tre jordbær
Blend - goblet. Garner med jordbær. Server med sugerør.
Strawberry Margarita
1,5 cl jordbær schnapps
3 cl Tequila
1,5 cl Triple sec / Cointreau
3 cl sitronsaft
3 cl jordbær
Rim et cocktailglass med salt. Rist med is og sil over.
Suska
4 cl vodka
1 cl grønn Curaçao
1 cl Anisette
10 cl ananasjuice
Rist med is og sil i en godt avkjølt drinkpokal. Garner med appelsinskive og cocktailbær på kanten.
Tiger's Tail
1/3 Pastis
2/3 appelsinjuice
Build i et old fashionedglass. Garner med en appelsinskive.
TNT 1
1 del Cognac
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura Bitters
1 del Absinthe
Rør godt sammen med is og sil over i et cocktailglass.
TNT 2
1/2 brandy
1/2 Orange Curaçao
En dash Pastis
En dash Angostura Bitter
Rør godt sammen med is og sil over i et cocktailglass.
Tropic Star
2/4 Cognac
1/4 Crème de Banane
1/4 Brizard Apry
Tre dråper Pernod
Limonade
Rim glasset med farin. Build i et longdrinkglass og topp med limonade. Rør inn. Garner med en sitronskive og et kirsebær.
Upstairs
2/6 vodka
2/6 portvin
1/6 Lakka
1/6 limejuice
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.
Uten Navn
Innsendt av Kenneth
Shot:
1 cl Sambuca
1 cl tequila
Helles i et snaps glass, tro meg den smeller.
Via Veneto
1 3/4 del italiensk brandy
2 dasher Sambuca
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 dash søt sirup
1/2 eggehvite
Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.
Violet Sunday
4 cl lys rom
2 cl Parfait Amour
Noen stenk limejuice
Hell ingrediensene i et old fashionedglass med is og rør om. Garner med sitron- og limeskive.
Violetta
1/4 anislikør
1/4 Bols Parfait Amour
2/4 ananasjuice
En dash grenadine
Soda
Shake alt unntatt sodaen. Sil over i et longdrinkglass og topp med soda. Garner med et kirsebær, en appelsinskive og mynteblader.
Waterloo
1/5 Mandarine Napoléon
4/5 appelsinjuice
Build i et longdrinkglass. Garner med et kirsebær og en appelsinskive.
Whopee
2 cl Cognac
2 cl calvados
2 cl Pernod
Rør med is og sil i cocktailglass.